-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ شهریور، ۱۳۹۲ در ۱۰:۰۲ #79163zahra jamshidiمشارکت کننده
برای نگهداری مواد غذایی در یخچال چند نکته را (مثل بحث غذاهای باقی مانده، حجم و مقدار غذا و نوع ظروف) بهتر است مدنظر داشته باشید. غذا پس از پخت، نباید بیش از 2 ساعت بیرون از یخچال بماند، زیرا نگهداری طولانی مدت غذا در خارج از یخچال و در محیط اتاق (روی اجاق یا سر سفره) میتواند باعث آلودگی آن شود. پسمانده غذا را حداکثر تا 48 ساعت میتوان در یخچال نگهداری کرد، ولی همیشه توصیه بر این است که غذا به اندازه نیاز و تازه آماده و سرو شود تا مواد مغذی بیشتری را بدن دریافت کند. طبخ غذا به میزان زیاد و سپس گذاشتن آن در یخچال یا فریزر از ارزش غذایی آن ميکاهد و احتمال هدر رفتن بسیاری از مواد مغذی نیز وجود دارد. در عین حال که بحث بهداشت مواد غذایی نیز مطرح ميشود. برای گرم کردن مجدد این غذاها باید حرارت حداقل 60 درجه سانتیگراد به آنها داد که معمولا حرارتی که مجدداً برای گرم کردنشان به آنها داده میشود به این حد نمیرسد و احتمال باقی ماندن میکروبهای وارد شده در غذا وجود دارد که ميتواند باعث مسمومیت غذایی و مشکلات سلامتی برای فرد شود که بروز این مشکلات برای کودکان، خانمهای باردار و شیرده، سالمندان، افرادی که پیوند دریافت کردهاند (مانند پیوند کلیه) یا كساني كه تحت جراحی بودهاند، بیماران دیالیزی، افرادی که مشکل ایمنی دارند مثل بیماری ایدز و … ميتواند بسیار جدی و یا حتی تهدید کننده زندگی باشد. با این حال در مواردی که مجبور به نگهداری غذای باقیمانده هستیم، توصیه بر این است که غذا را در حجم زیاد در یخچال نگهداری نکنید، چون قسمتهای مرکزی غذا نمیتوانند به همان سرعتی که اطراف غذا سرد میشود، خنک شوند. گرم ماندن قسمتهای مرکزی در طولانی مدت باعث میشود شرایط برای تکثیر میکروارگانیسمها و تغییرات آنزیمي در مواد غذایی فراهم شود. باید غذا در مقدار کم و در ظروف مناسب در یخچال نگهداری شود و از چند باره گرم کردن مواد غذایی خودداری کنید. نوع ظرفی که غذا در آن در یخچال نگهداری میشود نیز از نظر واکنشهای شیمیایی که بین غذا و ظرف رخ میدهد، اهمیت دارد. به طور مثال، روکش آلومینیومي برای نگهداری مواد غذایی حاوی مواد اسیدی و ترش مثل آبلیمو، نارنج یا ماست یا رب گوجه فرنگي مناسب نیست. نگهداری مواد غذایی اسیدی و ترش در داخل ظروف روحی یا رویی باعث خورانندگی آن میشود و ترکیبات ظروف وارد غذا ميشود. در حال حاضر انواع ظروف (پیرکس، پلاستیک و … ) مناسب یخچال، فریزر و ماکروویو … در بازار موجود است که در موقع خرید با کميتوجه ميتوانیم ظرف مناسب را انتخاب کنیم. در ضمن، ظرف مناسب برای نگهداری غذا چه در یخچال چه در فریزر حتما باید دردار و روکشدار باشد تا از ورود آلودگی به غذا جلوگیری کند و همچنین مانع انتقال بوی غذا به داخل یخچال یا غذاهای دیگر گردد و بالعکس.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.