نکات تغذیه ای در پیشگیری و درمان آب مروارید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #80356
    v.fatoorechi
    مشارکت کننده

    محققان آمریکایی به مدت بیش از 10 سال، روی 35000 خانم 45 ساله و بالاتر بررسی‌هایی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E می‌تواند خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش داده و از پیشرفت آن جلوگیری کند. این محققان مشاهده کردند خانم‌هایی که در طول این مدت ویتامین E بیشتری مصرف کرده‌اند به میزان 14 درصد کمتر در معرض این بیماری قرار گرفته‌اند.
    منابع ویتامین E: روغن‌های گیاهی مانند جوانه‌ی گندم، روغن زیتون، میوه‌های خشک و آجیل‌ها مانند گردو و غیره. توصیه می‌کنیم روزانه یک تا دو قاشق از این روغن‌ها مصرف کنید. هر هفته نیز دو تا سه مرتبه میوه‌های خشک میل کنید.
    ویتامین C که به میزان زیادی در جلدیه‌ی چشم هم وجود دارد برای بهبود عملکرد چشم‌ها لازم و ضروری است. این ویتامین همانند یک فیلتر ضد اشعه‌های ماورای بنفش عمل کرده و از جلدیه و قرنیه چشم‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.
    منابع ویتامین C: ویتامین C به میزان زیادی در پرتقال، نارنگی، کیوی، سبزیجات تازه مانند فلفل دلمه‌ای قرمز و سبز، سبزیجات برگ سبز و گوجه‌فرنگی وجود دارد. توصیه می‌کنیم تا جایی که امکان دارد با مصرف روزانه‌ی این مواد غذایی باک ویتامین C بدنتان را پر کنید.
    بدون شک شما هم همیشه شنیده‌اید که هویج برای چشم‌ها خوب است. این گفته کاملا درست است. هویج سرشار از بتاکاروتن است. این آنتی‌اکسیدان پیش ساز ویتامین A بوده و با محافظت از شبکیه‌ی چشم‌ها نقش مهمی در سلامت قوه‌ی بینایی دارد. کمبود این ویتامین نقش مهمی در ابتلا به بیماری آب مروارید و بروز مشکلاتی در دید دارد.
    منابع سرشار از ویتامین A:هویج، جگر گوساله. توصیه می‌کنیم هر هفته دو تا سه مرتبه هویج پخته‌شده با کمی روغن زیتون میل کنید. در این صورت بتاکاروتن موجود در آن بهتر جذب می‌شود. همچنین می‌توانید هر هفته یک مرتبه جگر گوساله میل کنید تا ویتامین A بدنتان به خوبی تامین شود.
    نتایج یک پژوهش آمریکایی که در سال 2008 منتشر شده است نشان می‌دهد که مصرف لوتئین و زآگزانتین (دو رنگدانه‌ی گیاهی) زیاد خطر ابتلا به آب مروارید را به میزان 18 درصد کاهش می‌دهد. برای در امان بودن از اشعه‌های ماورای بنفش و اثرات منفی رادیکال‌های آزاد چشم‌های ما به دو کاروتنوئید نیاز دارد یعنی همین لوتئین و زآگزانتین. بدن نمی‌تواند این دو رنگدانه را تولید کند برای همین هم لازم است از طریق مواد غذایی تامین شوند.
    منابع لوتئین و زآگزانتین: میوه‌های نارنجی و زردرنگ مانند کدو حلوایی، ذرت، نارنگی و سبزیجات برگ سبزدار مانند اسفناج، کلم، بروکلی و زرده‌ی تخم‌مرغ. توصیه می‌کنیم هر هفته یک مرتبه این سبزیجات را پخته و به سالاد اضافه کنید. هر هفته دو تا سه مرتبه هم تخم‌مرغ میل کنید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.