پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، شهلا جودت کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار داشت: بیماران دیابتی برای کنترل قند خون و رساندن آن به حد طبیعی، حفظ وزن ایده آل و پیشگیری از عوارض بیماری باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنند.
جودت افزود: بیماران مبتلا به دیابت باید از دریافت رژیمهای پرکالری، پرچربی و کربوهیدرات بالا بپرهیزند و میوه سبزیجات و آب فراوان در برنامه روزانه خود بگنجانند.
وی نسبت به مصرف مواد لبنی پر چرب، شیرینیجات، آبمیوههای صنعتی و نوشابههای گازدار هشدار داد و تصریح كرد: مصرف کربوهیدرات در بیماران دیابتی باید بسیار محدود باشد و به حداقل برسد بهتر است از قندها و شیرینیهای رژیمی استفاده شود.
این كارشناس تغذیه خاطرنشان كرد: کم تحرکی، چاقی، اضطراب و استرس، فشار خون بالا و رژیمهای نادرست جزو عوامل خطرساز بیماری دیابت است که با ورزش منظم و روزانه، رژیم غذایی سرشار از فیبر، سبزیجات و میوههای تازه و پیروی از رژیم غذایی صحیح قابل پیشگیری است.