[align=justify] آهن معمولاً به دو شکل غیرهم با منشا گیاهی و هم با منشأ حیوانی در ترکیبات غذایی وجود دارد. آهن هم که معمولاً در گوشت قرمز و جگر وجود دارد جذب میشود و کمتر تحت تأثیر عوامل دیگر قرار میگیرد ولی آهن موجود در گیاهان ممکن است تحت تأثیر کلسیم کمتر جذب شود.
مصرف زیاد فیبر و کلسیم همزمان با آهن میتواند جذب هر دو شکل آهن هم و غیرهم را در بدن مختل کند.
همچنین برخی مواد غذایی حاوی ویتامین C جذب آهن غیرهِم را تسهیل میکند.
در چای یکسری آنتیاکسیدانهای قوی به نام پلیفنلها وجود دارد که به آهنهای گیاهی وصل میشوند و به نوعی جذب آهن را مختل میکنند.بنابراین افراد باید تا دو ساعت بعد از خوردن غذا از نوشیدن چای امتناع کنند.[/align]