نکاتی برای تغذیه ورزشکاران

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #115749
    nashenas
    مشارکت کننده

    نکاتی برای تغذیه ورزشکاران
    اجرای یک رژیم غذایی، خاص همه ورزشکاران در رشته‌های گوناگون ورزشی تا حدودی غیرقابل قبول است، زیرا وضع درونی و حالات فیزیولوژیکی هر یک از افراد با یکدیگر متفاوت است

    باید گفت که اجرای یک رژیم غذایی، خاص همه ورزشکاران در رشته‌های گوناگون ورزشی تا حدودی غیرقابل قبول است، زیرا وضع درونی و حالات فیزیولوژیکی هر یک از افراد با یکدیگر متفاوت است و امکان این که برای هر یک غذای جداگانه ای تهیه شود مقدور نیست. از این جهت مولف کتاب « فیزیولوژی تمرینی» پیشنهاداتی به شرح ذیل ارائه می دهد که می توان گفت رعایت دستورات ساده غذایی این کتاب برای مربیان تربیت بدنی، قهرمانان و ورزشکاران در رشته‌های مختلف و دیگر افراد نتایج مطلوبی در بر دارد:

    1- افراد باید غذای روزانه خود را از لحاظ فاصله زمانی به سه نوبت تقسیم نمایند و چنانچه به وزن اضافه احتیاج دارند. باید یک وعده اضافی (عصرانه) به آن اضافه کنند.

    2- از خوردن غذاهایی که فاقد کالری زیاد هستند همانند شیرینی، کیک و نوشیدنی‌های گازدار هیچ‌گونه ویتامین یا مواد معدنی ندارند خودداری کنند.

    3- چای و قهوه و مشروبات الکلی را به طور کلی از رژیم غذایی خود حذف نمایند، زیرا این قبیل آشامیدنی‌ها نه فقط جای مواد اصلی غذایی را اشغال می‌کند، بلکه سبب بر هم خوردن فعل‌وانفعالات داخل ماهیچه‌ها نیز می‌شود و در نتیجه از توانایی ماهیچه‌ها می‌کاهد. (به خصوص چای و قهوه مقداری از آب موجود در بدن ورزشکار را دفع می‌نماید که این امر به زیان ورزشکاران استقامتی است).

    4- از خوردن غذاهای چرب خودداری نمایند، زیرا مدت زمانی که لازم است تا غذا جذب بدن شود طولانی تر می‌شود و سبب رکود کار امعاء و احشاء بدن می‌شود و نیز از خروج گازهای داخلی بدن جلوگیری به عمل می‌آورد.

    5- در هر روز دو نوبت از میوه‌های تازه استفاده شود، یک وعده حتماً مرکبات و یا گوجه‌فرنگی باشد.

    6- روزانه سعی شود از اغذیه‌ای که بیشتر با سبزی‌ها همراه است استفاده شود. (سالاد، سیب‌زمینی، چغندر و غیره).

    7- در هر روز حداقل سه برش نان مصرف شود.

    8- روزانه حداقل سه لیوان شیر در سه نوبت نوشیده شود.

    9- مربی باید تا حدود زیادی از وضعیت مزاجی و درونی قهرمان یا ورزشکار خود با اطلاع باشد، زیرا ممکن است برخی از رژیم‌های غذایی من حیث المجموع بر روی اغلب قهرمانان اثر مثبتی نداشته باشد، ضمن این که اثر روانی غذا را نیز نباید در ورزشکار نادیده گرفت.

    10- به طور کلی لازم است به قهرمانان توصیه شود که نه تنها در فصل مسابقه در خصوص مصرف غذا دقت کنند، بلکه بهتر است در تمام دوره سال برنامه غذایی خود را با دقت طرح‌ریزی نمایند. با به کار بستن این روش می‌توانند همیشه بدن خود را سر وزن نگه‌دارند.

    بنابراین یک رژیم غذایی متناسب سالانه قادر است قهرمانان را تا بالاترین حد پیشرفت سوق دهد بدون این که به فشار بیش از حد برای کم کردن وزن احتیاج داشته باشند.

    بنابراین لازم است بدن را در یک فاصله زمانی کوتاه به یک رژیم غذایی مناسب عادت داد و این رژیم را در تمام دوره قهرمانی رعایت نمود؛ زیرا تمامی کسانی که در طول زمانی کم می‌توانند دریابند که چه نوع رژیم غذایی برای آنان مناسب‌تر است در صحنه مسابقات ورزشی موفق تر هستند.
    غذای ورزشکاران
    غذای ورزشکاران

    نکاتی که بایستی در مورد غذا ظرف 24 تا 48 ساعت قبل از مسابقه رعایت شود:

    1- بر مقدار ذخیره مواد قندی (کربوهیدرات‌ها) در کبد و ماهیچه‌ها اضافه شود.

    2- در زمان نزدیک به مسابقه باید سعی شود معده کمترین حجم را داشته باشد به طوری که پرده دیافراگم بتواند نسبت به ورود هوای بیشتر به شش‌ها بهتر کمک کند.

    3- از خوردن نوشابه و غذاهای گازدار باید کاملاً خودداری شود.

    4- مادامی که سه نکته فوق‌الذکر در مورد ورزشکاران رعایت شد باید سعی نمود از نظر روانی نیز آنان را نسبت به مصرف غذا با اطلاع نمود و توضیحات لازم را در مورد غذا به ورزشکاران متذکر شد
    سایت وبسوار

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.