بررسي ها نشان مي دهد، خوردن نوشيدني هاي داغ خطر سرطان مري را افزايش مي دهد. با خوردن چاي سرد (چاي يخ) به جاي چاي داغ به خصوص در هواي گرم تابستان لطف بزرگي به سلامت خود کرده ايد. نتيجه مطالعات تحقيقاتي از يکي از استان هاي ايران که بالاترين آمار سرطان مري را در جهان دارد، نشان داد افرادي که چاي داغ مصرف مي کنند نسبت به افرادي که چاي ولرم يا سرد را ترجيح مي دهند، بيشتر با خطر ابتلا به اين نوع سرطان مواجه هستند. مصرف چاي داغ به طور مرتب مري را آزرده و ملتهب و در نتيجه مستعد ابتلا به سرطان مي کند. براي کاهش اين بيماري يا از چاي سرد استفاده کنيد يا اين که بگذاريد چاي کمي سرد شود. تحقيقات نشان داد کساني که ۲ دقيقه پس از ريخته شدن چاي داغ آن را مصرف مي کنند، نسبت به کساني که به مدت ۴ دقيقه صبر مي کنند، بيشتر با خطر ابتلا به سرطان مري مواجه هستند.
_______________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه.