نوشیدن چای یا قهوه ریسک ابتلا به دیابت ملیتوس نوع 2 را کاهش می دهد . این نتیجه حاصل مرور 11 مطالعه است که چهارصد و شصت هزار ( 😮 )فرد را مورد بررسی قرار داده اند .
به ازای هر فنجان قهوه که فرد مصرف می کند ، ریسک ابتلا به دیابت 7% کاهش می یابد . در 6 مطالعه ای که به بررسی اثر قهوه بدون کافئین بر دیابت پرداخته بودند ، مشاهده شد که افرادی که بیش از 3تا4 فنجان در روز قهوه می نوشند ، ریسک ابتلا به دیابت در آنها 36% کمتر بود .
در مطالعات دیگری نتایج به این ترتیب بود که ریسک ابتلا به دیابت در افرادی که بیش از 3تا4 فنجان چای می نوشند ، 18 % کمتر بود .
علت احتمالی:
اثر فو ق با مصرف قهوه های بدون کافئین نیز مشاهده شده است بنابراین پیشنهاد می شود که عامل موثر کافئین نمی باشد .
درواقع این اثر می تواند به دلیل سایر مواد تشکیل دهنده در این نوشیدنی ها باشد . ترکیباتی مانند منیزیوم ، لیگنان و اسید کلروژنیک . آنتی اکسیدان های موجود در چای و قهوه رهاسازی قند به داخل خون را کند می کنند .