متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که قهوه از ضعف بینایی و احتمال نابینایی ناشی از تحلیل شبکیه چشم بر اثر گلوکوم جلوگیری میکند .
نتایج یک تحقیق در کرهجنوبی نشان میدهد که قهوه خام به طور متوسط حاوی یک درصد کافئین است اما دربردارنده 7 تا 9 درصد «اسید کلروژنیک» است که از آسیب دیدن شبکیه چشم در موشها پیشگیری میکند.
شبکیه، لایه نازک روی جداره داخلی و پشتی چشم است که میلیونها سلول حساس به نور و دیگر سلولهای عصبی در بافت آن وجود دارند. شبکیه یکی از بافتهای فعال به لحاظ متابولیسمی است و به سطح بالایی از اکسیژن نیاز دارد. به همین دلیل کمبود اکسیژن و تولید رادیکالهای آزاد به آسیب بافت شبکیه و از دست رفتن بینایی منجر میشود.
در این مطالعه چشمهای موشهایی که با نیتریک اکسید تحت درمان قرار گرفته بود دچار آسیب شبکیه شدند اما در موشهایی که برای درمانشان از اسید کلروژنیک استفاده شده بود، این آسیب مشاهده نشد. در مطالعات گذشته نیز آشکار شده است که مصرف قهوه خطر بروز بیماریهای مزمنی همچون پارکینسون، سرطان پروستات، دیابت و آلزایمر را کاهش میدهد.