نوشابه‌های انرژی‌زا برای قلب خطرناک است

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83473
    f.kashkalani
    مشارکت کننده

    پزشکان در یک بررسی‌ تازه هشدار دادند که مصرف نوشابه‌های انرژی‌زای حاوی کافئین می‌تواند سبب اختلال و تغییرات مضر در ضربان قلب شود.

    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، گروهی از پزشکان آلمانی با بررسی ضربان قلب ۱۷ داوطلب دریافتند که یک ساعت پس از مصرف این نوشیدنی‌ها انقباض عضله قلب این افراد افزایش می‌یابد.

    تاکنون مشخص نشده بود که مصرف این نوشیدنی‌ها چه تاثیری بر عملکرد قلب دارد.

    مقدار کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها نسبت به دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار از قبیل قهوه و نوشابه سه برابر بیشتر است.

    مصرف بیش از حد کافئین با عوارض جانبی بسیاری همراه است که از آن جمله می‌توان به ضربان قلب سریع، افزایش فشارخون، تشنج و مرگ ناگهانی اشاره کرد.

    پزشکان در بررسی‌های خود مشاهده کردند محفظه‌ای از قلب که خون را به سراسر بدن پمپاژ می‌کند یک ساعت پس از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا سخت‌تر منقبض می‌شود.

    اعضای این گروه تحقیقاتی به کودکان و افرادی که ضربان قلب نامرتب دارند توصیه می‌کنند که از مصرف این نوع نوشیدنی‌ها خودداری نمایند.

    همچنین متخصصین هشدار می دهند که کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری‌های قلبی، کلیوی، کبدی، حملات صرع، دیابت و ترشح بیش از حد غده تیرویید در صورت مصرف نوشابه انرژی‌زا، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسیب‌های جسمی هستند. به همین دلیل پزشکان اطفال و والدین باید کودکان و نوجوانان را از نوشیدن این نوشابه‌ها منع کنند.

    جالب است که تعدادی از نوجوانان و جوانان به امید کمک به کاهش وزن، افزایش انرژی و بنیه و نیز بهبود عملکرد ذهنی‌شان از این نوشابه‌ها استفاده می‌کنند اما تقریبا هیچ یک از این تغییرات مفید پس از مصرف نوشابه‌های انرژی زا در آنها مشاهده نمی‌شود.

    به یاد داشته باشید که مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا موجب اختلال هضم و کاهش جذب عناصر مغذی مانند کلسیم، منیزیم، روی و آهن در روده می‌شود . تحقیقات نشان داده است که جذب کلسیم در روده مصرف‌کنندگان این نوشابه ها، یک پنجم افراد دیگر است.

    نوشابه‌های انرژی زا معمولا حاوی ۷۰ تا ۸۰ میلی‌گرم کافئین، نوعی گیاه موسوم به گارانا و نوعی اسید آمینه به نام تائورین همراه با افزودنی‌های شیرین کننده هستند. این در حالی است که شرکت‌های تولید کننده این محصولات ادعا می‌کنند که میزان کافئین موجود در این‌ گونه نوشابه‌ها کمتر از نوشابه‌های گازدار، قهوه و چای است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.