نه سيخ بسوزد، نه کباب!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73880
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    يکي از تفريح‌هاي تابستاني که بيشتر خانواده‌هاي ايراني هم به آن علاقه زيادي دارند، رفتن به طبيعت و درست کردن غذاهايي مانند کباب است اما اينکه بهترين، سالم‌ترين و خوشمزه‌ترين روش براي پخت انواع کباب چيست، سوالي است که در ادامه با اشاره به نکته‌هايي کوتاه و کاربردي به آن پاسخ خواهيم داد…

    گوشت کبابي را طعم‌دار کنيد
    اولين قدم براي طبخ کبابي خوشمزه اين است که گوشت کبابي را از 3-4 ساعت قبل از پخت با بهترين روش طعم‌دار کنيد. جوجه را مي‌توان با ترکيبي از گلپر، روغن زيتون، زعفران، فلفل سياه، سرکه سيب، پودر خردل و نمک مزه‌دار كرد. براي مزه‌دار کردن گوشت قرمز هم بايد ابتدا فيله‌هاي گوشت را با پشت چاقو کمي بکوبيد تا نرم شوند، سپس آنها را داخل مخلوطي از روغن کنجد، فلفل قرمز و نمک قرار دهيد. ماهي کبابي را هم مي‌توان با کمي سرکه يا آبليموي تازه به همراه نمک، پودر سير، پودر فلفل سياه، روغن زيتون و زعفران مزه‌دار کرد.

    کباب را خشک نکنيد

    براي پيشگيري از خشک شدن جوجه کباب، بايد گوشت را با پوست کباب کنيد تا هم چربي زير پوست باعث خوشمزه‌تر شدن جوجه شود و هم جلوي خشک شدن گوشت را بگيرد. کباب کردن ماهي با پوستش هم از خشک شدن آن پيشگيري مي‌کند. در مورد گوشت قرمز هم اگر آن را با روغن کنجد فراوان از چند ساعت قبل مزه‌دار کرده‌ باشيد، ديگر نبايد نگران خشک شدن آن هنگام کباب کردن بشويد.

    کباب‌ها را در فويل بپيچيد

    يکي از نگراني‌هايي که همواره در مورد مصرف گوشت‌هاي کبابي وجود دارد، احتمال سرطان‌زا بودن آنها در اثر استفاده از زغال براي پختشان است. خيلي‌ها معتقدند مصرف بيش از حد کباب، به‌خصوص قسمت‌هاي سوخته و سياهي که حالت کربني پيدا کرده است، مي‌تواند سرطان‌زا باشد. هرچند چنين ادعاهايي هنوز به اثبات نرسيده اما احتياط شرط عقل است. شما مي‌توانيد سيخ‌هاي کباب و جوجه کباب را پيش از قرار دادن روي منقل و زغال، داخل فويل بپيچيد و سپس آنها را در برابر حرارت زغال قرار دهيد. با اين کار، هم از خشک شدن و سوختن گوشت‌ها پيشگيري مي‌کنيد و هم کبابي سالم، آبدار و خوشمزه خواهيد داشت. ضمن اينکه با اين روش عطر و طعم خوشايند کباب زغالي را هم حس خواهيد کرد.

    اصل سالم‌سازي را رعايت کنيد

    پيچيدن کباب‌ها در فويل، يکي از راه‌هاي تهيه سالم کباب بود اما اگر فويل نداشتيم،‌ چه?کار کنيم؟ خيلي ساده يک سيني استيل يا يک ورق فلزي بدون رنگ، سبک و تميز را روي منقل يا باربيکيوي پر از زغال داغ قرار دهيد و سيخ‌هاي کباب را داخل سيني يا برگه فلزي بگذاريد. با اين روش از برخورد مستقيم دود زغال با گوشت‌ها پيشگيري مي‌کنيد و در عين حال يک کباب زغالي خوشمزه و نرم هم خواهيد داشت.

    ارزش تغذيه‌اي کباب را بالا ببريد

    يکي از راه‌هاي افزايش ارزش تغذيه‌اي کباب اين است که آن را با سبزي‌هاي رنگي مختلف ميل کنيد. براي اين کار مي‌توانيد در کنار هر يک سيخ کباب، يک سيخ از سبزي‌هايي شامل فلفل دلمه‌اي رنگي، گوجه‌فرنگي، قارچ و هويجي که کمي هم حرارت ديده‌، استفاده کنيد. بد نيست بدانيد ميزان دسترسي کاروتنوييدهاي هويج، گوجه‌فرنگي و ليکوپن گوجه‌فرنگي در اثر حرارت ديدن افزايش پيدا مي‌کند. مصرف پياز خام و آبليمو در کنار کباب هم مي‌تواند ميزان ويتامين C دريافتي شما را بالا ببرد.

    سالاد، سبزي را همراه کنيد‌

    سالاد و سبزي‌هاي داراي برگ سبز تيره مانند اسفناج، شاهي يا تره در کنار يک ليوان شربت آبليموي کم‌شيرين يا آب پرتقال مي‌توانند از بهترين همراهان کباب باشند. اين سبزي‌ها و آبميوه‌ها سرشار از ويتامين C هستند و به جذب بهتر آهن گوشت کمک مي‌کنند. آنتي‌اکسيدان‌هاي فراوان موجود در کرفس تازه، آب کرفس، گل کلم و کلم بروکلي هم مي‌توانند ارزش تغذيه‌اي سفره غذايي‌تان را به مراتب بيشتر كنند.

    از سيخ‌هاي استاندارد استفاده کنيد

    براي اطمينان از سلامت کباب‌ها بهتر است از سيخ‌هاي استاندارد فلزي استفاده کنيد. اگر مي‌خواهيد از سيخ‌هاي چوبي براي کباب کردن جوجه يا ماهي کمک بگيريد، بهتر است که سيخ‌هاي چوبي بسته‌بندي و داراي نشان استاندارد بخريد و پيش از به سيخ کشيدن گوشت‌ها هم حتما سيخ را کمي چرب کنيد تا گوشت‌ها به آن نچسبند يا خود سيخ در اثر حرارت ديدن، نسوزد. نکته ديگر اينکه به هيچ عنوان از چوب‌ درختان موجود در طبيعت براي کباب کردن گوشت استفاده نكنيد زيرا نمي‌توانيد چوب درختان سمي و غيرسمي را از هم تشخيص بدهيد.

    گوشت‌هاي کبابي را نازک ببريد

    معمولا مدت زمان پخت گوشت در روش کبابي پايين است و امکان خام ماندن بخش‌هاي مرکزي آن با اين روش بالاست. به همين دليل توصيه مي‌شود گوشت‌هاي کبابي را بسيار نازک ببريد و در صورت امکان برش‌هايي بر سطح گوشت‌ها بزنيد تا مرکز آنها هم به خوبي پخته شوند. در ضمن، بهتر است براي پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي انگلي يا مسموميت از مصرف کباب‌هاي نيم‌پز و آبدار خودداري کنيد.

    گوشت را در دماي مناسب نگهداريد

    يکي از مهم‌ترين نکته‌ها در تهيه کباب که متاسفانه بيشتر خانواده‌ها به آن اهميتي نمي‌دهند، نگهداري گوشت خام در دماي مناسب تا پيش از کباب کردن آن است. شما بايد گوشت کبابي را حداکثر در دماي 6 تا 8 درجه سانتي‌گراد بالاي صفر نگهداري کنيد زيرا نگهداري گوشت در دماي بالاي 8 درجه بيشتر از 2 ساعت باعث فساد گوشت خواهد شد. براي حفظ دماي مطلوب مي‌توانيد گوشت کبابي را از چند ساعت قبل داخل فريزر بگذاريد يا آن را تا هنگام مصرف و پيش از خارج شدن از خانه داخل کلمني پر از يخ قرار دهيد. در ضمن به خاطر داشته باشيد که گوشت کبابي بايد آخرين وسيله‌اي باشد كه از منزل خارج مي‌كنيد و بهتر است تا آخرين دقيقه داخل يخچال يا حتي فريزر باقي بماند.

    منبع: ريدرزدايجست

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.