-
نویسندهنوشتهها
-
۱۳ آذر، ۱۳۹۱ در ۱۲:۰۳ #74792zahra jamshidiمشارکت کننده
اين روزها استفاده از نمکهاي پتاسيم به جاي نمکهاي سديم بين کساني که رژيم غذايي کمنمک دارند يا فشار خونشان بالاست، رواج پيدا کرده است اما اين افراد گمان ميکنند جايگزين شدن سديم با پتاسيم باعث از بين رفتن تمام زيانهاي نمک ميشود و ميتوانند بدون دغدغه هرچقدر دلشان خواست، نمک بخورند؛ در صورتي که اصلا اينطور نيست…
با مصرف نمک پتاسيم، دريافت پتاسيم بدن بيشتر ميشود و دريافت سديم كمي كاهش مييابد. در شرايط طبيعي، سديم مهمترين الکتروليت خارج سلولي و پتاسيم، مهمترين الکتروليت داخل سلولي است. وقتي ميزان دريافت سديم بدن بالا ميرود، فشار اسمزي خارج سلول هم افزايش پيدا ميكند و در نتيجه آب از فضاي بين سلولي به فضاي ميان بافتي ميرود. اين مساله ميتواند پرفشاري خون و عوارض آن مانند بيماريهاي قلبي- عروقي را در طول زمان به دنبال داشته باشد. از طرف ديگر، اگر ميزان دريافت پتاسيم بدن هم بيش از اندازه بالا برود، فشار اسمزي به جاي خارج سلول به درون سلول ميرود و مشکلاتي را داخل سلول ايجاد ميکند. ميتوان گفت اگر محاسبه کلي در مورد دريافت به اندازه سديم و پتاسيم وجود نداشته باشد يا هرکدام از اينها بيشتر از مقدار طبيعي مصرف شوند، ميتوانند عوارضي را براي فرد به وجود آورند. شايد مصرف نمک پتاسيم براي افرادي که دچار پرفشاري خون هستند، بد نباشد اما اگر همين نمک پتاسيم هم به ميزان نامتعادل مصرف شود و ذائقه بيمار را شور کند، مشکلاتي براي او بهوجود خواهد آورد.
۱۴ آذر، ۱۳۹۱ در ۰۴:۵۲ #98863e.aminiمشارکت کنندهبیشتر افراد جامعه راجع به پتاسیم موجود در محصولات کم نمک مثل پنیر و … اطلاعات کافی ندارند. در صورتی که پتاسیم در مقادیر زیاد می تواند بار کلیه و قلب را افزایش دهد.به خصوص افرادی که مبتلا یا مستعد نارسایی کلیوی هستند باید از مصرف نمک های پتاسیمی یا محصولاتش اجتناب کنند.
۱۴ آذر، ۱۳۹۱ در ۰۷:۵۰ #98864zahra jamshidiمشارکت کنندهدقیقاً درست می فرمایید ….
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.