نمره امتحان بچه‌ها با «يد» مادرانشان رابطه دارد!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77154
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    يک بررسي جديد نشان مي‌دهد مادراني که به ميزان اندکي دچار کمبود يد هستند، با احتمال بيشتري ممکن است کودکاني به دنيا بياورند که در آزمون‌هاي املا، دستور زبان و توانايي خواندن و نوشتن نمره‌هاي پايين‌تري مي‌گيرند…
    کمبود يد به ميزان شديد در دوران بارداري يک عامل شناخته‌‌شده ناتواني‌هاي ذهني وخيم در کودکان است اما اين بررسي نشان داد که حتي کمبود اندک يد در مادر هم مي‌تواند بر توانايي‌هاي تحصيلي کودک تاثير بگذارد. به گزارش رويترز، پژوهشگران در اين بررسي نمره‌هاي آزمون‌هاي کودکان 9 ساله‌اي که مادرانشان فقط به مقدار اندکي دچار نقصان يد حين بارداري بودند، ارزيابي کردند و دريافتند که اين کودکان بين 6 تا 9 درصد از همسالانشان که در بدن مادرانشان يد کافي وجود داشت، نمره‌هاي پايين پايين‌تري مي‌گيرند. کريستن هينز، سرپرست اين پژوهشگران از دانشگاه تاسمانيا در شهر سندي‌بي استراليا، مي‌گويد: «اين بررسي نشان مي‌دهد در مواردي که حتي کمبود خفيف يد وجود دارد، ممکن است آثار درازمدتي بر کودکان ايجاد شود.» بدن هر فردي به يد نياز دارد تا هورمون‌هاي تيروييدي‌ بسازد اما به‌خصوص زنان باردار بايد به مقدار کافي اين عنصر را دريافت کنند تا رشد مغزي کودکانشان طبيعي انجام شود. پژوهش‌هاي پيشين نشان داده‌اند زنان دچار کمبود شديد يد کودکاني به دنيا مي‌آورند که دچار نقص‌هاي حرکتي، شناختي و شنوايي هستند. اما تا به حال اطلاع چنداني درباره اثر کمبود خفيف يد در مادران بر کودکانشان در دست نبود. مقدار توصيه شده ميانگين دريافت روزانه يد 150 ميکروگرم است. در زنان باردار توصيه مي‌شود اين ميزان به 220 ميکروگرم و در زنان شيرده به 290 ميکروگرم در روز افزايش يابد.
    منابع غذايي يد شامل ماهي، سبزي‌ها، لبنيات و نمک‌هاي غني‌شده با يد است. در اين تحقيق هينز و همکارانش داده‌هاي مربوط 228 زن باردار را که در فواصل سال‌هاي 1999 تا 2001 در يکي از بيمارستان‌هاي تاسماني زايمان کرده بودند و کودکان آنها را بررسي کردند. کودکان زناني که دچار کمبود يد بودند، در يک آزمون ملي دانش‌آموزي به طور ميانگين نمره‌هاي کمتري در املا، دستور زبان و توانايي خواندن و نوشتن به دست آورده بودند.
    اين پژوهشگران مي‌گويند احتمالا کمبود يد در مادران بر مسيرهاي عصبي شنوايي آنها اثر مي‌گذارد و به توانايي آنها در پردازش سريع اطلاعات، آسيب مي‌زند. کارشناسان مي‌گويند نتايج اين بررسي تاييدکننده اين توصيه است که زناني که مي‌خواهند باردار شوند، زنان باردار و زنان شيرده بهتر است مکمل يد دريافت کنند، البته دريافت بيش از حد يد نيز ممکن است مشکلاتي به وجود آورد. دريافت بسيار زياد يد در افراد حساس ممکن است باعث ابتلا به اختلال کارکرد تيروييد و گواتر شود. حداکثر مصرف مجاز روزانه يد 1100 ميکروگرم است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.