نقش کربوهیدرات در کنترل وزن و کنترل متابولیسم
تغییرات در سبک زندگی نقش مهمی را در اتیولوژی چاقی و دیابت نوع 2 ایفا می کند و بهبود رژیم غذایی و فعالیت بدنی اولین انتخاب درمانی برای بیماری های متالولیکی محسوب می شود .
به طور کلی این طور در نظر گرفته می شود که محدودیت کالری بسیار بیشتر از تغییرات در ترکیب درشت مغذی ها در کنترل وزن و کاهش وزن حائز اهمیت است . اگرچه این رویه درست است ولی شواهد بسیاری وجود دارند که نشان می دهند تغییر در ترکیب درشت مغذی های یک رژیم غذایی (کاهش کربوهیدرات و افزایش پروتئین و چربی های اشباع) رسیدن به کاهش وزن را تسهیل می کند و همچنین منجر به افزایش حساسیت انسولینی و تحمل گلوکز و بهبود فاکتورهای خطر قلبی عروقی همچون فشار خون ، پروفایل لیپیدی و مارکرهای التهابی می شود .
رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین( چه با پرودئین بالا و چه با چربی غیراشباع بالا) توسط انجمن دیابت آمریکا توصیه نمی شود . در حالیکه هم اکنون مرکز دیابت Joslin از رژیم غذایی با ترکیب 40% کربوهیدرات ، 30% چربی و 30% پروتئین در بزرگسالان چاق مبتلا به دیابت نوع 2 یا در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 ، دفاع می کند و توصیه به دریافت این نوع ترکیب در درشت مغذی ها دارد .
مطالعات بیشتر در آینده نشان خواهند داد که رژیم غذایی با تعدیل بیشتر درشت مغذی ها برای کنترل وزن و متابولیسم مناسب تر و بهتر می باشد .
Nutrition
Volume 26, Issue 2, February 2010, Pages 141-145