محققان قادر به تولید پروبیوتیک هایی شدند که فیزیولوژی سلول های چربی را تعدیل کرده و در جلوگیری و درمان شرایطی چون چاقی نقش مهمی ایفا می کند.
محققان دانشگاه کالج کورک، ایرلند در تحقیقات خود نژادی از لاکتوباسیل ها را طراحی کردند که از آن برای تولید نسخه مولکول موسوم به اسید لینولئیک ترکیبی استفاده می کنند.
آن ها پس از دادن این نژاد باکتریایی طراحی شده به موش ها دریافتند که ترکیب بافت های چربی موش ها به طور قابل توجهی در حال تغییر است.
اسید لینولئیک ترکیبی نوعی اسید چرب است که به نسخه های مختلف توسط باکتری های مختلف تولید می شود.
محققان دریافتند که یک نوع از آن به نام t۱۰, c۱۲ CLA با کاهش چربی های بدن در حیوانات و انسان ها در ارتباط است. این نوع اسید چرب قادر است از رشد سلول های سرطان روده بزرگ و مرگ این بیماران جلوگیری کند. این نوع اسید چرب توسط نوعی باکتری تولید می شود که عامل ایجاد آکنه است.
محققان در این تحقیق نوعی ژن آنزیمی را از این عامل گرفته و جهت تولید t۱۰, c۱۲ CLA به نژاد لاکتوباسیل منتقل کردند.
محققان دریافتند زمانی که پروبیوتیک را به موش می دهند، میزان این باکتری در بافت چربی موش ها ۴ برابر می شود.
بنابراین میکروب های معده روی متابولیسم و ترکیب چربی ها نقش دارند. اسید لینولئیک ترکیبی باعث تسکین بیماری کبد چرب ناشی از چاقی می شود.
بنابراین بالا رفتن میزان این اسید در کبد از طریق گوارش پروبیوتیک ها خاصیت درمانی دارد.
چربی لایه خنثی اطراف بدن نیست بلکه لایه فعالی است که عامل بروز بسیاری از بیماری ها چون سرطان به شمار می رود.
کارشناس تغذیه