-
نویسندهنوشتهها
-
۷ دی، ۱۳۸۹ در ۱۴:۱۷ #69550azyمشارکت کننده
نقش میوه و سبزیجات در پیشگیری از پوکی استخوان
ایرنا : يک کارشناس تغذيه گفت: مصرف برخي ميوه جات همچون پرتقال، خرمالو، انگور و توت فرنگي، در پيشگيري از ابتلا به بيماري پوکي استخوان موثر است. مريم صفائي افزود: مصرف اين منابع غذايي و برخي سبزيجات از جمله کلم، شلغم، هويج، زيتون، جعفري، اسفناج، کرفس و غذاهاي دريايي بويژه ماهي به دليل دارا بودن کلسيم در پيشگيري از بروز پوکي استخوان مفيد هستند.وي اظهار داشت: فرآورده هاي لبني همچون شير، ماست، کشک، قره قوروت، پنير و نيز برخي خشکبار از جمله کشمش، بادام، پسته و گردو نيز از منابع مهم و بسيار خوب کلسيم اند.
وي با اشاره به عوامل موثر در بروز پوکي استخوان افزود: عوامل خطرزاي غيرهورموني از جمله تغذيه نامناسب، نداشتن تحرک بدني کافي، کم وزني و فعاليت بيش از حد در زنان در تسريع بروز پوکي استخوان نقش موثري دارند.
اين کارشناس اظهار داشت: کاهش هورمون هاي زنانه بويژه “استروژن” پس از يائسگي، مهم ترين علت بروز اين بيماري است، اما با افزايش سن، کاهش سطح خوني برخي از هورمون ها نيز که به طور طبيعي در زنان کمتر از مردان است مي تواند بروز پوکي استخوان را تسريع کند.
صفائي افزود: پوکي استخوان توسط سازمان بهداشت جهاني به عنوان سومين معضل بهداشتي جهان تلقي شده و نام “بيماري خاموش” براي آن در نظر گرفته شده است.
وي، پوکي استخوان را کاهش تراکم استخوان و کم شدن مقاومت آن در برابر فشار و ضربه دانست و با اشاره به پيامدهاي آن يادآور شد: مهم ترين پيامد پوکي استخوان، شکستگي است که بيشتر در ستون مهره ها، لگن، مچ دست ها و در قسمت فوقاني استخوان بازو ديده مي شود.
وي خاطر نشان کرد: درمان اين بيماري بايد توسط پزشک متخصص و از طريق تجويز داروي استروژن و يا داروهاي ضدبرداشت استخوان انجام شود.
۸ دی، ۱۳۸۹ در ۰۳:۳۵ #96416madjdمدیرکل -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.