نقش تغذیه در گرفتگی عضلات پا

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #85059
    Shafiei
    مشارکت کننده

    در مقاله گرفتگی عضلات،تعریف،علل،جلوگیری و راه درمان به طور کامل در خصوص گرفتگی عضلات توضیح داده شده است.حال به این موضوع می پردازیم که تغذیه چه تأثیری در روند ،پیشگیری و یا بهبود گرفتگی عضلات دارد.

    عوامل موثر در گرفتگی عضلات

    کمبود مواد معدنی خاصی به نام الکترولیت‌ها، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و سدیم با گرفتگی عضلات ساق‌پا ارتباط زیادی دارد. بعضی افراد مثل دوندگان ماراتن که چندین مایل را باید به سختی بدوند، بیشتر مستعد این نوع گرفتگی عضلانی هستند. داروهای خاصی نظیر دیورتیک‌ها (قرص‌های مدر) که برای بیماری‌های قلبی و فشار خون بالا تجویز می‌شود، نیز به عنوان علت گرفتگی عضلات ساق پا مطرح می‌باشد.

    گرفتگی عضلات پا

    بیماران دیالیزی که به دلیل از کار افتادن کلیه‌ها، خونشان به وسیله‌ی ماشینی تصفیه می‌شود، اغلب از گرفتگی عضلات ساق پا شکایت دارند. حاملگی نیز ظاهراً عاملی برای این عارضه محسوب می‌شود.

    مواد مغذی موثر در بهبود گرفتگی عضلانی

    مواد مغذی زیر برای بهبود گرفتگی عضلانی ساق پا توصیه می‌شوند:

    کلسیم : ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز

    منیزیم : ۸۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز( در ۲تا ۳ دوز)

    ویتامین E : 400(IU) در روز

    تذکرات پزشکی
    • زنان حامله نباید قبل از مشورت با پزشک خود، هیچ مکملی را مصرف کنند.
    • اگر به بیماری‌ قلبی یا کلیوی مبتلا هستید، بدون نظر پزشک از مکمل‌ منیزیم استفاده نکنید.
    • منیزیم اضافی در برخی افراد موجب اسهال می‌شود.
    • اگر در حال مصرف داروهای ضد انعقاد خون هستید، نباید از مکمل‌ ویتامین‌E استفاده کنید.

    توصیه های غذایی برای رفع گرفتگی عضلات ساق پا

    این عوامل باعث می‌شوند که منیزیم و ویتامین E در محلی که به وجودشان نیاز است، یعنی در بدنتان باقی بمانند.

    ۱- مصرف چربی را کاهش دهید. چربی رژیم غذایی موجب کاهش جذب منیزیم و افزایش احتمالی دفع آن می‌گردد.

    ۲- مصرف قند را کاهش دهید. خوردن مواد غذایی قندی بدن را وادار می‌کند که منیزیم را فقط جهت متابولیزه کردن مواد شیرین به کار ببرند.

    ۳- مصرف نوشابه را کاهش دهید. مصرف انواع نوشابه‌های حاوی فسفات را کاهش دهید؛ چرا که ذخایر کلسیم و منیزیم بدن را تخلیه می‌کنند.

    منابع غنی از ویتامین E، منیزیم و کلسیم

    بهترین منابع غذایی ویتامین E شامل : آجیل ، مارگارین و روغن های گیاهی مثل : روغن جوانه گندم ، سویا، بادام، گردو ، فندق ، ذرت ، دانه کتان و زیتون است.

    منابع غذایی خوب منیزیم عبارتند از : دانه ها ، مغزها، آجیل ، سبزیجات برگی شکل مثل کلم و اسفناج، غلات سبوس دار، حبوبات مثل لوبیا و سویا ، انجیر و تخمه ی‌ کدو.

    از بهترین منابع کلسیم؛ لبنیات مثل شیر، ماست، پنیر، کشک و قره قوروت و نیز غذاهای دریایی به ویژه ماهی تن ، کیلکا و ساردین است.

    نکته:

    کلسیم برای گرفتگی عضلات ساق پا چندان مفید نیست، ولی به جذب منیزیم کمک می‌کند. اگر آنها را با هم مصرف کنیم، جذب بیشتری صورت خواهد گرفت.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.