نقش تغذیه دریرقان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76774
    zeinab_zolfaghari
    مشارکت کننده

    پانکراس (لوزالمعده) و کبد، نقش مهمی در هضم و متابولیسم مواد غذایی به عهده دارند. کبد مسئول بیش از 500 کارکرد حیاتی در بدن است. برخی کارهای اصلی کبد عبارت هستند از: متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی؛ ذخیره و فعال کردن ویتامین‌ها و مواد معدنی؛ تبدیل آمونیاک به اوره؛ متابولیسم استروئیدها؛ تنظیم قندخون، تعادل و تنظیم هورمون‌های بدن، عمل کردن به عنوان یک صافی در برابر مواد مضر و تولید نمک‌های صفراوی برای هضم و جذب چربی‌ها و ساخت انواع پروتئین‌های خونی و شاخص‌های انعقادی.

    قابل ذکر است که کبد یک کارخانه بیوشیمیایی است. کبد در سنتز آلبومین، کلسترول، فاکتورهای انعقاد خون، گلوکز، گلوبین، فاکتورهای ایمنی و فسفولیپیدها و لیپوپروتئین‌ها نقش دارد. قابل توجه است که تقریباً 150 میلی‌لیتر خون در دقیقه از کبد عبور می‌کند. کبد نقش مهمی در خون‌سازی جنین به عهده دارد. از هفته ششم زندگی جنینی تا نیمه اول زندگی جنینی خون‌سازی در کبد صورت می‌گیرد. اگر کبد فردی را برداریم، فرد ظرف 24 ساعت می‌میرد؛ با این حال انسان می‌تواند با 10 تا 20 درصد کبد خود زنده بماند. هنگام افزایش بیلی‌روبین خون و رسوب آن بافت سفیدی چشم زرد می‌شود. این حالت زردی یا یرقان نامیده می‌شود. افزایش بیلی‌روبین تام سرم به بالاتر از 3-5/2 میلی‌گرم درصد ایجاد زردی می‌کند. بیلی‌روبین آزاد شده در خون از تجزیه حلقه پورفیرین هموگلوبین گلبول‌های قرمز و دیگر پروتئین‌های هِم دار به وجود می‌آید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.