-
نویسندهنوشتهها
-
۱۷ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۸:۲۳ #78907zahra jamshidiمشارکت کننده
در پارهاي موارد ملاحظه ميشود افراد جامعه، معلولين را به چشم موجوداتي ضعيف مينگرند. مبناي اين داوريها؛ تصور عمومي از اين قشر است. اين نگرش احساس معلول را جريحهدار ميكند به طوري كه؛ تمام تلاش او معطوف به دور شدن از اين واقعيت ميشود و در نهايت اعتماد به نفس خود را از دست ميدهد.
با شناخت زمينههاي توسعه، نگرش مثبت و واقعگرايانه افراد جامعه نسبت به معلولين در رسيدگي به مشكلات بهداشتي آنان، قطعا ميتوان جهت بهبود، سلامتي و تسهيل زندگي آنان گامهاي اساسي برداشت.
نظر به ضرورت بررسي مشكلات معلولان؛ (خاصه از جنبه بهداشت و درمان)، در اين شماره نقش تغذيه بر سلامت جسم، سلامت اعصاب و روان افراد داراي محدوديت، (به منزله گروههاي خاصي از جامعه)، شرح داده ميشود.
مشكلات فيزيكي حين صرف غذا
خوردن و نوشيدن هنگامي كه بيمار تحت درمان بوده و به پشت خوابيده است مشكل ميباشد. بدين ترتيب غذا بايد به نحوي تهيه گردد كه با وضعيت فرد سازگار باشد. براي مثال غذاهاي آبكي ممكن است روي بيمار ريخته شود. ناتواني و ضعف عضلات بيندندهاي، وابستگي تنفس به ديافراگم را افزايش ميدهد. وعدههاي غذايي حجيم و نفاخ و تجمع گاز و يبوست، ميتواند منجر به تنگي نفس شود پس بايد از آنها اجتناب كرد. به خصوص اين موضوع در افرادي كه در اثر اصابت گلوله يا تركش به قفسه صدري، بخشي از ريه آنها جمع شده و ظرفيت تنفسي آنها كاهش يافته، جديتر ميباشد.
از سوي ديگر تضعيف بازتاب سرفه (كاهش قدرت سرفه زدن) به دليل فلج عضلات بين دندهاي و يا ديافراگم باعث ميشود كه اجسام خارجي و ترشحات داخل حبابچههاي ريوي به خارج رانده نشوند و در نتيجه خطر عفونتهاي ريوي نيز بالا رود. از اين رو رعايت موارد ذيل ضروري است.
1- عدم مصرف دخانيات
2- عدم مصرف خوراكيهاي ذرهدار همچون آجيل كه امكان دارد ذراتي از آنها به راههاي هوايي وارد شده و با سرفه قابل خارج شدن نباشند.
3- هنگام غذاخوردن از صحبت كردن، خنديدن، عصبي شدن و حركات سريع خودداري شود.
انجام فيزيوتراپي و ورزشهاي عضلات قفسه سينه در بهبودي وضعيت تنفس و تقويت قدرت سرفه به خصوص در افراد «كوادريپلژيك» حائز اهميت است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.