90 گرم نخودفرنگی پخته شده یعنی معادل نصف فنجان حدود یک چهارم نیاز روزانهی ما به فیبرها را تامین میکند. نتایج یک پژوهش سوئدی که روی بیش از 20000 نفر انجام شده بود نشان میدهد خانمهایی که تغذیهیشان سرشار از مواد غذایی حاوی فیبر است کمتر از خانمهایی که فیبر کمتری مصرف میکنند در معرض بیماریهای قلبی عروقی قرار میگیرند. در خصوص آقایان نیز باید بگوییم داشتن تغذیهی سرشار از فیبر خطر سکتهی مغزی را کاهش میدهد.
نخودفرنگی برای مقابله با رادیکالهای آزاد
نصف فنجان نخودفرنگی پخته شده 25 درصد نیاز روزانهی ما به منگنز را تامین میکند. منگنز یکی از عناصر کلیدی آنزیمی است که به خنثی کردن رادیکالهای آزاد کمک میکند. متاسفانه کار رادیکالهای آزاد تخریب و آسیبرسانی به سلولهای بدن است. این رادیکالهای شوم میتوانند باعث رشد برخی از سرطانها شده و به غشای سلولها و DNA ما آسیب برسانند. برای همین لازم است تمام تلاش خود را برای مقابله با این رادیکالهای آزاد انجام دهید.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه