-
نویسندهنوشتهها
-
۷ خرداد، ۱۳۹۲ در ۱۰:۱۵ #76940v.fazelمشارکت کننده
از خوردن تکههای غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیبزمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطانزا هستند.یکی از مشکلهای اصلی نانها در کشور ما که اغلب به صورت سنتی در تنور و با حرارت زیاد و مستقیم پخته میشوند، قهوهای یا سیاه رنگ شدن قسمتهایی از سطح رویی یا زیرین یا بافت آنها به خصوص در نانهای تافتون و سنگک است. این قسمتهای تغییر رنگ داده، مملو از ترکیبهای آکریلامیدی هستند که مواد سرطانزا محسوب میشوند.
باقی ماندن خمیر از پخت قبلی یا تنظیم نبودن حرارت تنور هم باعث سوخته و سمی شدن سطح زیرین نان یا قسمتهایی از آن میشود و متأسفانه به دلیل ناآگاهی، مردم این قسمتها را هم مصرف میکنند.
بسیاری از افراد با این تصور که نانهای برشته ماندگاری بیشتر یا طعم مطلوبتری دارند، این نانها را میخرند در حالی که آکریلامید که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی موجود در غلات، با درجه حرارت بالا و مستقیم، در محصولاتی مانند نان، بیسکویت، کلوچه، چیپس سیبزمینی ایجاد و باعث قهوهای یا سیاه رنگ شدن آنها میشود، سرطانزاست.
هنگام سرخ شدن غذا به ویژه غذاهای حاوی نشاسته مادهای به نام آکریلامید آزاد میشود که سرطانزا است و در همین راستا در دنیا توصیه میشود که از غذاهای تازه و سرخ نشده استفاده شود
به طور کلی نباید قسمتهای خیلی برشته هر ماده غذاییای را مصرف کرد زیرا ممکن است دارای ترکیبهای سرطانزا باشند که به محض ورود به بدن و تجزیه آنها مادهای تولید میشود که میتواند در درازمدت بر سلامت مصرفکننده تأثیر مخرب بگذارد و باعث بروز سرطان، انواع عفونتها، آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شود.
اگر قصد خرید نان دارید، آنهایی که رنگ روشنتر دارند انتخاب کنید و از مصرف قسمتهای سوخته یا برشته نانها (اعم از بربری، تافتون، سنگک و حتی نانهای حجیم مثل نان باگت) پرهیز کنید، حتی بیسکویت و کلوچههایی که سطح زیرین آنها سوخته است، نخورید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.