-
نویسندهنوشتهها
-
۱۲ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۴:۰۰ #75392zahra jamshidiمشارکت کننده
يکي از مشكلهاي اصلي نانها در کشور ما كه اغلب بهصورت سنتي در تنور و با حرارت زياد و مستقيم پخته ميشوند، قهوهاي يا سياهرنگ شدن قسمتهايي از سطح رويي يا زيرين يا بافت آنها بهخصوص در نانهاي تافتون و سنگک است…
اين قسمتهاي تغييررنگ داده، مملو از ترکيبهاي آکريلاميدي هستند که مواد سرطانزا محسوب ميشوند. باقي ماندن خمير از پخت قبلي يا تنظيم نبودن حرارت تنور هم باعث سوخته و سميشدن سطح زيرين نان يا قسمتهايي از آن ميشود و متاسفانه به دليل ناآگاهي، مردم اين قسمتها را هم مصرف ميكنند.
بسياري از افراد با اين تصور كه نانهاي برشته ماندگاري بيشتر يا طعم مطلوبتري دارند، اين نانها را ميخرند در حالي که آکريلاميد که هنگام سوختن، برشته شدن يا پختن مواد کربوهيدراتي موجود در غلات، با درجه حرارت بالا و مستقيم، در محصولاتي مانند نان، بيسکويت، کلوچه، چيپس سيبزميني ايجاد و باعث قهوهاي يا سياهرنگ شدن آنها ميشود، سرطانزاست.
بهطور کلي نبايد قسمتهاي خيلي برشته هر ماده غذايياي را مصرف کرد زيرا ممکن است داراي ترکيبهاي سرطانزا باشند که به محض ورود به بدن و تجزيه آنها مادهاي توليد ميشود كه ميتواند در درازمدت بر سلامت مصرفكننده تاثير مخرب بگذارد و باعث بروز سرطان، انواع عفونتها، آسيب به سيستم ايمني و عصبي شود.
اگر قصد خريد نان داريد، آنهايي كه رنگ روشنتر دارند انتخاب كنيد و از مصرف قسمتهاي سوخته يا برشته نانها (اعم از بربري، تافتون، سنگک و حتي نانهاي حجيم مثل نان باگت) پرهيز کنيد، حتي بيسكويت و كلوچههايي كه سطح زيرين آنها سوخته است، نخوريد.
سلامت۱۲ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۴:۰۲ #99108zghasemiمشارکت کنندهمن همیشه تصورم این بود که نان های روشن تر خمیر شده اند و خوب نپخته اند..یعنی تصور من غلط بوده؟
۱۲ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۴:۰۴ #99109s.samadiمشارکت کنندهاز اونجایی که طبخ سنتی نان خیلی کم شده و با سیاست گذاری ها در این زمینه به وضوح می بینیم که خوشبختانه زائدات و سوختگی نان در سطح اولیه تولید و دورریز در دست مصرف کننده در طی این چند سال بسیار کم شده
۱۲ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۴:۰۹ #99113zghasemiمشارکت کنندهدرسته صمدی عزیز ..که البته بخش اعظم آن مدیون قیمت بالای نان هست
۱۲ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۴:۱۲ #99114zahra jamshidiمشارکت کنندهکاملاً با شما موافقم ، ولی برخی افراد خودشان در منزل و توسط دستگاه تستر اقدام به برشته شدن بیشتر نان خریداری شده می کنند ( یعنی به نان برشته تر علاقه مندند) که اکثر اوقات منتهی به سوخته شدن نان و درنتیجه سرطان زایی آن می گردد.
این مقاله تذکری برای آنهاست …۱۲ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۴:۲۳ #99119zghasemiمشارکت کنندهکاملا درسته جمشیدی جان…گاهی طعم خوب غذاها را مدیون حفظ سلامتی خود میکنیم
۱۴ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۳:۳۶ #99131madjdمدیرکلچه دلیل علمی برای سرطان زایی آن دارید؟
۱۴ بهمن، ۱۳۹۱ در ۱۱:۱۱ #99167zahra jamshidiمشارکت کنندهحرارت دادن زیاد به نان ها که حاوی نشاسته هستند سبب افزایش غلظت مواد سمی آکریلامیدی تا 5 برابر می شود. سرطان زایی آکریلامیدها با آزمایش هایی بر حیوان ها اثبات شده است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.