نان برکت سفره ایرانی

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74918
    marziyeh.a
    مشارکت کننده

    قدیمي‌‌ ها یادمان داده اند که اگر تکه نانی در خیابان روی زمین افتاده است آنرا بر داریم تا زیر پا نرود معمولا آن را به کناری مي‌‌ گذاریم که غذای پرنده گرسنه ای شود و بدین سان حرمت نان حفظ شود.

    شناخت نان ، انتخاب درست ، خرید وطرز نگهداری ونهایتا مصرف صحیح نان یکی از اولویت هایی است که کمتر به آن بها مي‌‌دهیم شاید علت اصلی آن ارزانی این مائده الهی در کشور ماست و متاسفانه همین بی توجهی ضایعات نان را در کشور ما چنان بالا برده است که شاید در این زمینه اولین کشوری باشیم که قدر این برکت الهی را نمي‌‌دانیم .

    نکته جالبی که باید به آن اشاره کرد این است که ما در کشورمان موسسه استاندارد داریم. اگر این موسسه اولویت هایش را بر اساس میزان مصرف یک ماده غذایی تعیین مي‌‌کرد حتما باید ویژگی‌های آرد استاندارد ، نان استاندارد و نانوائئ استاندارد را مي‌‌نوشت و به وزارت بازرگانی و سایر متولیان نان ابلاغ مي‌‌کرد تا این ماده مهم غذایی که بیشترین مصرف را در کشور ما دارد در شرایط مناسبی عرضه گردد.

    آیا نظارت مطلوب بر تولید نان اعمال مي‌‌شود

    نظارت بر مواد غذایی معمولا باید یک متولی موثر و قدرتنمد داشته باشد و مواد غذایی را از ابتدا یعنی از مزرعه تا انتها یعنی سفره ( غذایی که خورده مي‌‌شود) پایش و یا نظارت کند. ما سالهاست بر سر نان مشکلات فراوان داریم . نانواها معمولا از کیفیت بد آرد مي‌‌نالند و علت خمیر بودن یا سوخته شدن نان را در شیوه پخت خود نمي‌‌دانند و متاسفانه هنوز در بعضی از نانوایی ها جوش شیرین برای ور آمدن سریع بکار گرفته مي‌‌شود در حالیکه همه نانواهای با تجربه مي‌‌دانند که با خمیر مایه خمیر بطور درست و بهداشتی فرایند عمل آوری را طی مي‌‌کند و نانی که از این خمیر تهیه مي‌‌شود ماکول خوش عطر و خوش طعم است و ماندگاری بیشتری دارد .

    در این شرایط همه مشکل را به دیگری نسبت مي‌‌دادند و این وسط مردم بودند که تاوان این بی توجهی ها را با خرید نان نامطلوب مي‌‌پرداختند

    سالها یارانه قابل توجهی برای تولید نان خصوصا برای نان های سنتی پرداخت مي‌‌شد ولی این یارانه تاثیری برکیفیت نداشت و ضایعات نیز بالا بود. نانوائی ها راضی نبودند و مي‌‌گفتند آردی که سهمیه بندی به آنان مي‌‌دهند آردی ضعیف است و نانش خوب در نمي‌‌ آید و هیچ تلاشی برای ارتقاء کیفی انجام نمي‌‌دادند و نارضایتی خود را با ارائه خدمات نامناسب تر نشان مي‌‌ دادند.

    کارخانجات آرد بدی گندم ها را دلیل نامناسب بودن آرد مي‌‌دانند اصطلاحاتی مانند گندم پوک ، ضعیف بکار مي‌‌برند و البته گندم ها هم در گذشته شرایط نگهداری بسیار نامناسبی داشتند و گاهی روی زمین در کنار جاده و با پوشش های نامناسب نگهداری مي‌‌شدند ولی از چند سال پیش سیلو سازی و نگهداری مناسب توسط وزارت بازرگانی در اولویت قرار گرفته است

    بنابراین مصرف کنندگان نان سنتی باید بدانند تنها زمانی مشکل نان های سنتی ما که بسیار مورد پسند سلیقه همگان هستند حل خواهد شد که نانوائی های سنتی ما از بند قیمت گذاری های غیر واقعی رها شوند آرد را به قیمت بخرند و در شرایط کاملاً بهداشتی و در رقابتی سازنده از نظر کیفی اقدام به تولید کنند.

    کارخانه های آرد هم از مزرعه ای گندم بخرند که گندم مناسبی دارد تا تولید کنندگان گندم هم توجه به نوع تولید و کیفیت داشته باشند تنها دراین صورت است که کیفیت تولید بالا خواهد رفت و البته نان گران تر به دست مشتری خواهد رسید

    در مقابل این راهکار نان صنعتی نیز در کنار نان سنتی باید با قیمت ارزانتر و کیفیت مناسب در دسترس باشد و مصرف کننده حق انتخاب داشته باشد.

    #98909
    farzaneh negahban
    مشارکت کننده

    به تازگی مطالعه ای نشان داده که مصرف روزانه و منظم نان با کاهش بروز بیماری های قلبی عروقی در ارتباطه، این اثر در مورد نان های سبوس دار بیشتر بوده

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.