میگرنی‌ها! از این خوراکی‌ها فاصله بگیرید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #93324
    m.jarahzadeh
    مشارکت کننده

    فكر می‌كنید بی‌دلیل و بی‌هیچ بهانه‌ای سراغ‌تان می‌آید و با هیچ راهی هم دست از سرتان برنمی‌دارد. اگر شما هم درد‌های میگرنی را تجربه كرده ‌باشید، احتمالا پس از چند سال از سماجت و وقت‌نشناسی‌شان كلافه می‌شوید و اینكه هیچ دارویی نمی‌تواند جلوی بروز این دردها را بگیرد، ناامید و خسته‌تان می‌كند.
    دردهای میگرنی اغلب با بهانه‌های مشخصی سراغ شما می‌آیند و بیشتر از آنكه با درمان‌های دارویی از بین بروند با رعایت برخی توصیه‌های ساده می‌توانید از شرشان خلاص شوید.

    چطور درد می‌كشید؟
    بیشتر كسانی كه برای سردرد به مطب پزشكان مراجعه می‌كنند، بیماران مبتلا به میگرن هستند و بسیاری از این افراد وقتی حمله درد را تجربه می‌كنند اصلا نمی‌توانند كاری انجام دهند و حتی فعالیت‌های عادی روزانه‌شان مختل می‌شود. سردرد‌های میگرنی آرام‌آرام شروع می‌شود و پس از گذشت حدود نیم‌ساعت شدت می‌گیرد. شیوه‌ای كه افراد این دردها را تجربه می‌كنند یكسان نیست و حتی در یك فرد می‌تواند هر بار با شكل تازه‌ای خودش را نشان دهد. گاهی دردها یكطرفه هستند و گاهی هم فرد در حمله میگرن درد را در دوطرف سرش احساس می‌كند اما چیزی كه اغلب میگرنی‌ها از آن شكایت می‌كنند، احساس نبض زدن شدید در قسمتی از سر است. سردردهای میگرنی ضربان‌دار هستند و فرد در سرش احساس نبض می‌كند.

    حال‌تان خراب‌تر هم می‌شود
    آزار دردهای میگرنی به همین‌جا محدود نمی‌شود. وقتی درد شدت می‌گیرد، تهوع و استفراغ هم سراغ میگرنی‌ها می‌‌آید و حتی نور طبیعی كه از پنجره به اتاق می‌تابد هم می‌تواند حال‌شان را بدتر كند. در بسیاری موارد ترس از نور و نورگریزی یكی از نشانه‌های بروز این دردهاست و پرهیز از سر و صدا و پناه بردن به جاهای تاریك و ساكت هم اتفاق دیگری است كه میگرنی‌ها آن را زیاد تجربه می‌كنند. آنها باید كمتر در معرض نور آفتاب یا هر منبع نوری شدیدی قرار بگیرند حتی فلش عكاسی هم می‌تواند باعث بروز دردهای میگرنی باشد.

    بخوابید؛ همین!
    یكی از مهم‌ترین و موثر‌ترین درمان‌ها برای افرادی كه دچار درد میگرنی می‌شوند خواب است. این افراد می‌توانند یك مسكن مصرف كنند و بخوابند تا دردشان برطرف شود و پس از چند ساعت پناه بردن به اتاقی ساكت و تاریك، با بیدار شدن از خواب حال بهتری هم داشته باشند. واقعیت این است كه برای میگرن درمان قطعی وجود ندارد و بیشتر درمان‌ها كنترل‌كننده است. اما آنچه بیشتر از درمان‌های دارویی می‌تواند به بهبود این افراد كمك كند، عمل‌كردن به توصیه‌های غیر دارویی است. الگوی خوابی كه این افراد رعایت می‌كنند در كاهش یا افزایش دردهای‌شان موثر است. درست است كه میگرن با كم‌خوابی تشدید می‌شود اما خواب زیاد هم می‌تواند درد میگرنی‌ها را بیشتر كند.

    روان‌تان را آرام كنید
    اگر شما هم مبتلا به میگرن باشید هر فشار روانی كوچكی هم می‌تواند به دلیلی برای آغاز دردهای‌تان تبدیل شود. به همین دلیل برای كنترل این سردردها، كاهش استرس‌ها و تنش‌ها برای میگرنی‌ها ضروری است. اگر احساس می‌كنید به محض مواجه شدن با شرایطی خاص دردتان شروع می‌شود، برای كم كردن تنش‌های محیطی كه در آن قرار می‌گیرید، كاری كنید و اگر هم كاری از دست‌تان برنمی‌آید، سعی كنید تا جایی كه می‌توانید از آن اجتناب كنید.

    دردهای میگرنی,میگرن

    گرسنگی باعث آغاز یا تشدید سردرد میگرنی‌ها می شود.

    كورتون دوای شما نیست
    دردهای میگرنی آنقدر كلافه‌كننده هستند كه مبتلایان‌شان همیشه مثل یك داروخانه سیار، یك عالمه قرص رنگارنگ در كیف‌شان دارند و گاهی ادعا می‌كنند قرص‌ها نمی‌توانند حال‌شان را بهتر كنند و چاره‌ای جز تزریق آمپول‌های مسكن و ضدالتهاب برای‌شان باقی نمی‌ماند. اما برای كنترل درد، این افراد می‌توانند از مسكن‌های ضعیف مثل استامینوفن كمك بگیرند و اگر تاثیر مطلوب را مشاهده نكردند، سراغ گزینه‌های قوی‌تر بروند.

    ایبوپروفن مسكنی است كه خاصیت ضدالتهابی دارد و میگرنی‌ها می‌توانند با استفاده از آن دردشان را كمتر كنند. اما برخلاف تصور بسیاری از بیماران داروهای كورتونی مثل آمپول دگزامتازون برای این افراد توصیه نمی‌شود. تنها اگر فردی در طول سه ماه، بیشتر از 15 روز در هر ماه احساس درد كرد و به عبارت دیگر به سردرد مزمن دچار شد، ممكن است برایش داروهای كورتون‌دار تجویز شود و هیچ پزشکی به همه میگرنی‌ها مصرف چنین داروهایی را توصیه نمی‌کند.

    نكند معتاد شده باشید
    مشكلی كه بسیاری از این افراد با آن دست و پنجه نرم می‌كنند، از سوء‌مصرف داروها ناشی می‌شود. درحالی كه بیماری كه از سردرد مزمن رنج می‌برد تصور می‌كند با مصرف مسكن بیشتر می‌تواند حالش را بهتر كند اما وارد سیكل معیوب می‌شود و با مصرف بیش از اندازه مسكن باعث می‌شود كه تاثیر دارو كمتر شود و دچار عوارض ناشی از سوء‌مصرف آن شود. شاید اگر یك میگرنی باشید، حتی با وجود این توصیه‌ها وقتی با دردهای كلافه كننده روبه‌رو می‌شوید باز هم دست به دامان هر دارویی شوید و حتی بیشتر از یك دارو را در روز مصرف كنید اما اگر از این قرص خوردن‌های بی‌اثر خسته شده‌اید به توصیه ما توجه كنید و در قدم اول سعی كنید با توصیه‌های غیردارویی گفته شده حال‌تان را بهتر كنید و تا جایی كه می‌توانید مصرف دارو را به عنوان آخرین راه امتحان كنید. اگر این توصیه‌ها را جدی بگیرید، می‌توانید تا اندازه زیادی دردهای میگرنی‌تان را کمتر کنید. اما از آنجا که همه عوامل ایجاد کننده سردرد میگرنی در کنترل شما نیستند، ممکن است باز هم گاهی دچار این دردهای نبض‌دار شوید.

    با رعایت این اصول می‌توانید پزشک خانواده خود باشید:

    آداب غذا خوردن میگرنی‌ها
    گرسنگی سردرد میگرنی‌ها را آغاز یا تشدید می‌كند اما اگر هر روز آداب ساده‌ای را برای غذا خوردن رعایت کنید، خیلی زود از شر سردردهایی که هر هفته کلافه‌تان می‌کنند راحت می‌شوید. پس اگر نمی‌خواهید این دلیل بی‌آنكه انتظار داشته باشید سرتان را به درد بیاورد، توصیه‌های ما را جدی بگیرید.

    1. وقت شناس باشید
    برای پیشگیری از چنین دردهایی باید وعده‌های غذایی منظمی داشته باشید و نگذارید زمان غذا خوردن‌تان دیر یا زود شود. اگر دردهای نبض‌دار میگرنی كلافه‌تان كرده، به جای اینكه مدام دارو بخورید، یك هفته درست سر ساعت صبحانه، ناهار و شام بخورید و تاثیرش را روی بهبود‌تان ببینید. مطمئن باشید این روش به ظاهر ساده نمی‌تواند بی‌اثر و بی‌نتیجه باشد. کافی است چند روز آن را امتحان کنید تا اثر بلند مدتش را روی سلامت‌تان مشاهده کنید.

    2. تعداد وعده‌ها را بیشتر كنید
    اگر روش گفته شده نتیجه دلخواه‌تان را نداد، تعداد وعده‌های غذایی‌تان را هم بیشتر كنید. نیازی نیست كالری بیشتری دریافت كنید بلكه كافی است همان حجم غذای همیشگی را در وعده‌های بیشتری میل كنید و تعداد وعده‌های‌تان را حتی به پنج وعده در روز برسانید. حذف كردن هر یك از وعده‌های غذایی برای میگرنی‌ها می‌تواند آغازی برای درد كشیدن‌های‌شان باشد. پس وعده‌های غذایی‌تان را خرد کنید تا حال‌تان بهتر شود.

    3. همیشه نان در كیف‌تان باشد
    گذشته از رعایت همه نكته‌ها، بد نیست این افراد همیشه در كیف‌شان یك تكه نان یا بیسكویت داشته باشند تا به‌خاطر گرسنگی دچار این دردهای آزار‌دهنده نشوند. گاهی یك خوراكی شیرین می‌تواند درد آنها را آرام كند. اما برخی از میگرنی‌ها به مصرف كافئین حساس هستند به همین دلیل بهتر است شكلات‌هایی كه در كیف‌شان می‌گذارند، كاكائویی و كافئین‌دار نباشند؛ چراکه برخی از افراد با مصرف کافئین وارد فاز جدیدی از سردرد می‌شوند.

    ایبوپروفن, پیشگیری از میگرن

    مصرف كافئین‌ باعث بروز سردردهای میگرنی می شود.

    میگرنی‌ها! از این خوراکی‌ها فاصله بگیرید
    گاهی سردرد نبض‌دار شما به‌خاطر اشتباهات تغذیه‌ای‌تان ایجاد می‌شود. برخی مواد غذایی به میگرنی‌ها نمی‌سازد و می‌تواند سر شما را برای درد گرفتن تحریك كند. محققان می‌گویند اگر از خوراکی‌هایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم فاصله بگیرید تا اندازه زیادی می‌توانید از بروز سردردهای شدیدی که زندگی‌تان را مختل می‌کنند جلوگیری کنید. پس به جای درمان، این بار پیشگیری کنید.

    نوشابه رژیمی
    شاید برای‌تان عجیب باشد اما گاهی با خوردن یك نوشابه رژیمی هم ممكن است سردردهای‌تان آغاز شود. آسپارتام كه به عنوان قند جانشین در بعضی از نوشابه‌های رژیمی یا شیرین‌كننده‌های مصنوعی به كار می‌رود، می‌تواند درد سر را در شمایی كه از میگرن رنج می‌برید، آغاز كند.

    سس‌ها
    ادویه‌ها هم گاهی می‌توانند دردهای میگرنی را آغاز كنند و واکنشی که بدن برخی افراد به آنها نشان می‌دهد، گاهی با بروز سردردهای نبض‌دار و آزار دهنده میگرنی همراه می‌شود. اگر به این بیماری دچار باشید ممكن است با مصرف سس‌هایی كه از ادویه‌های مختلف پر شده‌اند دور جدیدی از دردها را تجربه كنید و برای آرام كردن سردردی كه به‌خاطر یك اشتباه ساده تغذیه‌ای ایجاد شده، مجبور شوید داروهای مختلف را امتحان كنید یا چند ساعت و حتی چند روزی از جمع، صدا و نور فاصله بگیرید. البته برای پیشگیری از این دردها، لازم است بدن خود را بشناسید و بدانید که چه اتفاقی اغلب جرقه ایجاد درد را در سر شما می‌زند.

    پنیر مانده
    در پنیرهای كهنه و شكلات مقدار زیادی تیرامین موجود است كه می‌تواند محرك میگرن باشد. پس میگرنی‌ها باید از مصرف این خوراكی‌ها خودداری كنند. برای مثال برخی افراد مبتلا به این سردردها ممكن است با مصرف پنیر تبریزی دچار حمله میگرن شوند.

    كنسرو
    افزودنی‌های موجود در كنسرو‌ها هم می‌تواند درد را به سرتان بیندازد. هیستامین موجود در كنسروها و البته افزودنی‌های موجود در سوسیس، كالباس و تمام غذاهای بسته‌بندی شده ممكن است حال شما را بدتر كند. پس اگر با تجربه به شما ثابت شده كه این خوراكی‌ها دردتان را آغاز می‌كنند، سراغ‌شان نروید.

    قهوه و نسكافه
    به شما گفته‌اند قهوه و نسكافه دوای سردرد است؟ به توصیه‌شان عمل نكنید. اگر مصرف كافئین‌تان را یكدفعه بیشتر كنید، دردهای میگرنی امان‌تان را می‌برند؛ البته در صورتی كه به مصرف نوشیدنی‌های كافئین‌دار وابسته شده باشید، با قطع یكباره آنها هم می‌توانید بهانه لازم برای شروع سردرد را ایجاد كنید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.