میوه های ممنوعه!؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #88901
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    بسیاری از افراد معتقدند كه میوه‌ها و سبزیجات چون تركیبات كاملا طبیعی و بدون هرگونه مواد شیمیایی و نگه دارنده هستند، پس منعی ندارد كه تمام قسمت‌های آنها بدون هیچ نگرانی و مشكلی خورده شود. اگر شما هم جزو این گروه از افراد هستید، باید به شما بگوییم كه سخت در اشتباهید. بعضی از قسمت‌های میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند محتوی مقادیر بالایی از سموم خطرناك باشد و اگر شما علاقه به خوردن این قسمت از این میوه‌ها و سبزیجات دارید، در عادات غذایی‌تان حتما تغییر ایجاد كنید. چون سموم موجود در این قسمت از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به مرور زمان در بدن‌تان انباشته شده و زمینه‌ساز مشكلات فراوانی برای شما شود. در ادامه به شما خواهیم گفت كه كدام قسمت از میوه‌ها و سبزیجات خوراكی نیستند و می‌توانند مضر باشند. با ما همراه باشید.

    بادام تلخ ممنوع!

    بادام تلخ محتوی مقادیر بالایی از آمیگدالین گلوكوزید است كه در بدن به اسید پیروسیك یا همان سیانید هیدروژن تبدیل می‏شود. سیانید هیدروژن یكی از اصلی‌ترین تركیبات آفت‌كش‌هاست كه در صنعت كشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و دقیقا همان تركیب كشنده‌ای است كه نازی‌ها برای كشتار دسته جمعی از آن استفاده می‌كردند. بنابراین اگر در جنگلی مشغول پیاده‌روی بودید و به یك درخت بادام برخورد كردید، بهتر است مبادرت به خوردن نكنید چراكه این بادام‌ها می‌توانند محتوی مقدار قابل توجهی از آمیگدالین سمی باشند. اگر میزان این سم حدود 68 میلی‏گرم به ازای هر پوند(حدود نیم‌کیلوگرم) از وزن بدن برسد، می‌تواند ظرف چند ثانیه سبب مرگ شود. فرآیند حرارت دادن بادام می‌تواند با غیر فعال كردن آمیگدالین گلوكوزیداز مانع از مشكلات خطرآفرین آن شود.

    دانه‌های سیب ممنوع!

    شاید بسیار دیده باشید كه بعضی‌ها سیب را چنان می‌خورند كه تنها قسمت زائد و دور ریختنی‏اش، چوب آن است. اگر شما هم از این گروه هستید بهتر است بدانید كه دانه‌های سیب محتوی سم بسیار خطرناكی به نام آمیگدالین است. كه تجمع و انباشته شدن آن به مرور زمان در بدن می‌تواند مشكل ساز باشد. آمیگدالین تركیب سیانید و قند است كه در بدن به سیانید هیدروژن تبدیل می‌شود. این تركیب با آسیب رساندن به گلبول‌های قرمز خونی، مانع از اكسیژن‌رسانی صحیح در بدن می‌شود. البته جای شكرش باقی است كه دانه‌های سیب پوشش تقریبا ضخیمی دارند كه مانع خارج شدن آمیگدالین می‌شوند و تنها در صورتی‌كه این دانه‌ها خرد شوند، له شوند یا زیر دندان جویده شوند، دیگر عامل محافظتی به حساب نمی‌آیند و از آن پس آمیگدالین به راحتی وارد بدن می‌شود و در دراز مدت می‌تواند صدمات جبران ناپذیری ایجاد كند. بنابراین بهترین حالت آن است كه جانب احتیاط را رعایت كنید و از خوردن دانه‌های سیب جدا خودداری كنید.

    سیب زمینی سبز ممنوع!

    شاید بارها چشم‌تان به سیب‌زمینی‌هایی كه قسمت‌هایی از آن سبز شده، افتاده باشد و با خود فكر كرده‌اید كه این رنگ سبز روی سیب‌زمینی از چه می‌تواند باشد. زمانی‏كه سیب زمینی‌ها در حال رشد هستند، آن قسمت‌هایی كه خارج از خاك و در مقابل نور خورشید قرار می‌گیرد و همچنین در زمان‌هایی كه تغییرات درجه حرارت بسیار زیاد است، پروسه سبز شدن در سیب زمینی اتفاق می‌افتد و ماده‌ای سمی به نام سولانین در آن تشكیل می‌شود. سولانین سمی بسیار خطرناك است كه اگر مقدار آن به‌طور قابل توجهی در بدن بالا برود، می‌تواند با تاثیر روی سیستم عصبی مشكلات متعددی را برای فرد ایجاد كند. در رابطه با سیب‌زمینی‌ها همیشه یادتان باشد كه هرگز سیب‌زمینی‌های سبز را مصرف نكنید و قسمت‌هایی كه به این رنگ هستند را هنگام پخت و پز برش بزنید و دور بریزید.

    خوردن هسته زردآلو و هلو ممنوع!

    خیلی‌ها عادت دارند كه پس از خوردن زردآلو، هسته آن را بشكنند و دانه آن را میل كنند چون بیشتر این افراد معتقدند كه دانه‌های زردآلو، نفخ شدید این میوه خوشمزه را می‌تواند كنترل كند. البته این اتفاق در رابطه با هسته‌های هلو كمتر اتفاق می‌افتد. چرا كه سختی بیش از اندازه هسته و تلخ بودن دانه آن معمولا مانع از خوردن آن می‌شود اما به هر حال در هسته هر دوی این میوه‌های تابستانی خوشمزه مقادیر قابل توجهی سم آمیگدالین موجود است كه مشابه مكانیسم‌های گفته شده می‌تواند برای بدن مشكل‌ساز باشد.

    خوردن گیلاس با هسته ممنوع!

    مشابه همان مشكلی كه در رابطه با دانه‌های سیب وجود دارد، هسته گیلاس هم محتوی آمیگدالین است. آمیگدالین موجود در هسته گیلاس هم می‌تواند به محض ورود به بدن با آزادسازی آنزیم گلوكوزیداز از دستگاه گوارش، متابولیزه شده و به سیانید و گلوكز تبدیل شود. سیانید آزاد شده تركیبی بسیار سمی، خطرناك و حتی كشنده است كه با اختلال در سیستم اكسیژن‌رسانی به سلول‌ها می‌تواند سبب مرگ تدریجی سلول شده و در مقادیر بالا سبب مرگ فرد شود. پس به یاد داشتن این نكته بسیار حائز اهمیت است كه هرگز گیلاس را با هسته نخورید. این اشتباه به ویژه در كودكان بسیار اتفاق می‌افتد و به سبب پایین‌تر بودن قدرت سیستم ایمنی در آنها می‌تواند خطر بیشتری به همراه داشته باشد.

    دانه‌های گلابی ممنوع!

    در رابطه با دانه‌های گلابی هم همان داستان گفته شده است. بسیاری از افراد گلابی را هم مشابه سیب تمام قسمت‌هایش را می‌خورند و تنها چوب آن را دور می‌ریزند. دانه‌های گلابی هم محتوی مقادیر قابل توجهی از سم آمیگدالین است كه در بدن تبدیل به سیانید می‌شود. تركیب سمی حاصله می‌تواند با اختلال در سیستم اكسیژن‌رسانی برای بدن مشكل‌ساز باشد. پس فكر نكنید كه تمام اینها از طبیعت آمده است و خوردن تمام قسمت‌های یك خوراكی مشكلی برای سلامتی‌تان به وجود نمی‌آورد.

    برگ ریواس ممنوع!

    همان قدر كه ساقه‌های ترش مزه این گیاه می‌تواند اشتها برانگیز و پر خاصیت باشد، برگ‌های آن به سبب داشتن دو تركیب به نام اكسالیت و آنتراكوینون گلیكوزید بسیار سمی و خطرناك است و در صورت مصرف طولانی مدت و انباشته شدن بیش ‏از حد این مواد سمی در بدن می‌تواند بسیار خطرناك باشد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.