-
نویسندهنوشتهها
-
۲۹ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۹:۳۶ #77787zahra jamshidiمشارکت کننده
اضافه وزن در دوران بارداري به قد، استخوانبندي و وزن قبل از بارداري بستگي دارد. بهطور کلي، خانمهاي لاغر با نمايه توده بدني زير 5/18، بايد 14 تا 5/18 کيلوگرم، خانمهايي با نمايه توده بدني 20 تا 25 بين 10 تا 14 کيلوگرم و خانمهايي با نمايه توده بدني بالاي 30 بين 5/6 تا 9 کيلوگرم در دوران بارداري افزايش وزن داشته باشند، بنابراين اضافه شدن حداقل 5/6 کيلو گرم به وزن هر خانمي در هر شرايطي طبيعي است و مهم اين است که بتوان بعد از بارداري و در دوران شيردهي، دوباره تناسب اندام را به دست آورد.
وزن کم کردن در زمان شيردهي، اصول خاصي دارد. معمولا نصف انرژياي که براي توليد شير در بدن مادر لازم است، از چربي ذخيره شده در دوران بارداري تامين ميشود و نيمي ديگر از غذاهايي که مادر ميخورد بنابراين اگر مادري بخواهد در زمان شيردهي با سرعت و بيرويه وزنش را پايين بياورد، بهطور حتم نتيجهاي نميگيرد و هم خودش عصبي ميشود و هم خطر ايجاد اختلال در شيردهي او به وجود ميآيد. اگر مادري نتوانست حدود يک سال پس از زايمان به وزن مناسب برسد، بايد رژيم بگيرد؛ البته رژيم دوران شيردهي و نه رژيمي مانند همه افراد ديگر. در زمان شيردهي مادر نبايد بيشتر از حدود 2 کيلوگرم در ماه وزن را پايين بياورد و حفظ تعادل تغذيهاي بسيار مهم است. بهطور کلي، رژيم دوران شيردهي بايد بسيار ملايم باشد، يک مادر شيرده بايد حداقل روزي 5 واحد شير و لبنيات بخورد تا از نظر شيردهي مشکلي برايش به وجود نيايد و استخوانهايش هم آسيب نبيند. يک واحد لبنيات هم به اين صورت تعريف ميشود؛ 1 ليوان شير يا 1 قوطي کبريت پنير يا 2 پياله ماست يا 3 ليوان دوغ کمنمک! گاهي ما حتي بيش از 5 واحد شير و لبنيات کمچرب را در رژيمغذايي خانمهاي شيرده قرار ميدهيم تا مشکلي براي آنها يا کودک شيرخوارشان به وجود نيايد. تمام خانمهاي شيردهي که قصد کاهش وزن دارند، نبايد به هيچوجه اين کار را با دارو و خودسرانه انجام دهند و اگر ميخواهند آسيبي به خود يا فرزندشان نرسد، لازم است حتما تحتنظر متخصص یا کارشناسان تغذيه وزنشان را پايين بياورند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.