ازنظر تئوري، کلسيم اضافي در رژيم غذايي ميتواند با ترکيب با چربي روده، جلوي جذب آن را بگيرد و باعث کاهش وزن (يا حداقل جلوگيري از افزايش آن) شود. متاسفانه به نظر نميرسد که اين مساله در عمل نيز کارآيي داشته باشد. در اولين کارآزمايي تصادفي شده براي آزمودن اين فرضيه، 1500 ميليگرم در روز مکمل کلسيم که همراه با وعدههاي غذايي مصرف ميشد، هيچ تفاوتي از نظر وزن ميان 340 داوطلب بسيار چاق و چاق آمريکايي ايجاد نکرد…
شرکتکنندگان به مدت 2 سال، مکمل يا دارونما را دريافت نمودند و صرف نظر از نوع درمان مقرر، به طور متوسط، 3/1 کيلوگرم افزايش وزن پيدا کردند. پايبندي به درمان در حد قابل قبولي بود . کلسيم مازاد، هيچگونه تاثيري بر توده چربي، دور شکم، دور ران يا ضخامت چين پوستي روي عضله سه سر نداشت.
اغلب شرکتکنندگان، زناني بودند که از طريق آگهي، وارد مطالعه شده بودند. متوسط شاخص توده بدن (BMI) آنان در بدو مطالعه، 33 بود و 75 نفر آنها گفتند که کمتر از ميزان توصيهشده منابع آمريکايي، کلسيم مصرف ميکنند.
نويسندگان مقاله معتقدند زناني که مکملهاي کلسيم را به عنوان روشي بيدردسر براي جلوگيري از افزايش وزن برگزيدهاند احتمالااز انتخاب خود نااميد خواهند شد.
منبع : BMJ June 29, 2009; 338:1526.