مکانیسم اثر مخرب تند تند غذا خوردن

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77524
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    به‌طور کلي براساس فيزيولوژي گوارش بدن فردي که تندتند غذا مي‌خورد يا غذاهاي نرم، در دسترس و تقريبا راحت‌الحلقوم مصرف مي‌كند، باعث مي‌شود که فرايند سيري، ديرتر در بدنش اتفاق بيفتد. به عبارت ساده‌تر، احساس سيري از نظر فيزيولوژيک يک احساس تجمعي است که در مرکز سيري هيپوتالاموس مغز به وجود مي‌آيد. اين فرايند سيري شامل تمام فعاليت‌هاي غذاخوردن از جويدن غذا تا حرکت‌هاي معده و دستگاه گوارش مي‌شود که توسط رشته‌هايي عصبي به مغز مي‌رسند، در آنجا جمع مي‌شوند و احساس سيري را براي فرد ايجاد مي‌کنند. با اين حساب، فردي که از روي عصبانيت يا استرس، غذاي خود را تند و جويده‌نجويده مي‌بلعد، باعث مي‌شود پيام سيري ديرتر به مغزش برسد و در يک وعده غذايي ديرتر از حد طبيعي احساس سيري کند. زماني هم که فرد ديرتر از حد معمول احساس سيري کند، بيشتر از نياز بدنش در يک وعده، غذا مي‌خورد و در نتيجه مبتلا به چاقي مي‌شود.

    #100843
    madjd
    مدیرکل

    تند خوردن دائم غذا می‌تواند تأثیر فراوانی در اضافه وزن شما داشته باشد. در ژورنال پزشکی بریتانیا گزارشی از تحقیق درباره بیش از 3000 فرد میانسال ژاپنی منتشر شده که می‌تواند برای اکثر کسانی که یک وعده غذایی را سر کار میل می‌کنند، هشدار دهنده باشد. بنا به این تحقیق تندخورها دو برابر شانس چاقی مفرط در سنین بالاتر را خواهند داشت. در بخش دیگری از این گزارش آمده اگر این عادت تندخوری را در کنار غذا خوردن تا احساس سیری کامل قرار دهیم، شانس چاقی مفرط به سه برابر نسبت به افرادی که با سرعت عادی غذا می‌خورند افزایش می‌یابد. البته در حین این تحقیق مشخص شده تندخوری می‌تواند انرژی بیشتری از فرد بگیرد ولی میزان تهدید چاق شدن ناشی از آن، این مصرف انرژی اضافه را بی اثر می‌کند.
    دکتر الیزابت دنی ویلسون از دانشگاه ساوت ولز (نویسنده این گزارش) تاکید می‌کند افراد با توجه به ریسک بالای تندخوری باید سعی کنند غذا را با سرعتی منطقی‌تر میل کنند و در عین حال مراقب باشند عواملی که سبب تند خوردن غذا می‌شود را از خود دور کنند.
    غذا خوردن با مشغولیت ذهنی شدید و یا خوردن فست فود دو عامل موثر در تندخوری است. از دیگر عوامل اصلی می‌توان به حرف زدن در حین غذا خوردن اشاره کرد که ناخواسته سبب تندخوری می‌شود.
    به طور کلی دو عامل رژیم غذایی نامناسب و نداشتن تحرک کافی عامل اصلی چاقی است که تند خوری هم این امر را بیشتر تشدید کرده و سبب اضافه وزن بیش از حد می‌شود.

    #100844
    madjd
    مدیرکل

    – وقتی تند غذا می خورید بزاق بوسیله غدد بزاقی ترشح نمی شود و نمی تواند نقش خود را که گوارش نشاسته ، تغییر نمک اسید و کلرات است راشروع کند مواد غذایی که بد هضم شده باشد عمل روده ها را که پایان بردن جویدن رابه عهده دارند مختل می کند مواد غذایی وارد خون می شوندو ضایعات وسموم از طریق مدفوع دفع می شود روده خسته باعث تولید یک التهاب روده (کولیت )می
    می شود روده خسته باعث تولید یک التهاب روده (کولیت )می شود و تغییرات شیمیایی بیش از حد و اضافه وزن فوری را به دنبال خواهد داشت .

    #100845
    madjd
    مدیرکل

    محققان دریافته‌اند که زنان در سنین بین ۴۰ تا ۵۰ سال تمایل به غذا خوردن سریع دارند و احتمال زیادی برای ابتلا به اضافه وزن نسبت به کسانی که آهسته غذا می‌خورند را دارند.
    بر اساس این مطالعه، به سرعت غذا خوردن می‌تواند خطر ابتلا به اضافه وزن را تا دو برابر افزایش دهد.
    ایان مک دونالد ـ پژوهشگر در دانشگاه ناتینگهام اظهار کرد: خوردن بیش از حد سریع می‌تواند منجر به چاقی شود. خوردن سریع منجر به فرستادن مقادیر زیاد هوا به معده و ایجاد ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.
    تندخورها دو برابر شانس چاقی مفرط در سنین بالاتر را خواهند داشت.
    اگر این عادت تندخوری را در کنار غذا خوردن تا احساس سیری کامل قرار دهیم، شانس چاقی مفرط به سه برابر نسبت به افرادی که با سرعت عادی غذا می خورند افزایش می یابد.
    البته در حین این تحقیق مشخص شده تندخوری می تواند انرژی بیشتری از فرد بگیرد ولی میزان تهدید چاق شدن ناشی از آن ، این مصرف انرژی اضافه را بی اثر می کند.
    پژوهشگران تاکید می کنند افراد با توجه به ریسک بالای تندخوری باید سعی کنند غذا را با سرعتی منطقی تر میل کنند و در عین حال مراقب باشند عواملی که سبب تند خوردن غذا می شود را از خود دور کنند.
    غذا خوردن با مشغولیت ذهنی شدید و یا خوردن فست فود دو عامل موثر در تندخوری است.
    از دیگر عوامل اصلی می توان به حرف زدن در حین غذا خوردن اشاره کرد که ناخواسته سبب تندخوری می شود.
    کسانی که غذای خود را سریع می‌خورند، ۲ برابر بیش از سایرین دچار اختلال در هضم گلوکز می‌شوند که این اختلال پیش‌دیابت نام دارد.
    همچنین تحقیقات دیگری نشان داده است کسانی که غذای خود را سریع می‌خورند، ۲ برابر بیش از سایرین دچار اختلال در هضم گلوکز می‌شوند. این اختلال پیش‌دیابت نام دارد.
    دیابت نوع ۲ هنگامی رخ می‌دهد که انسولین کافی برای عملکرد درست بدن تولید نمی‌شود. انسولین گلوکز موجود در خون را به انرژی مورد نیاز سلول‌ها تبدیل می‌کند.
    میزان گلوکز موجود در خون کسانی که دچار اختلال در هضم گلوکز (IGT) هستند، بالاتر از حد معمول است، اما این میزان به حدی بالا نیست که منجر به دیابت شود. با این حال در صورت عدم انجام اقدامات پیشگیری‌کننده، این اختلال می‌تواند فرد را به دیابت نوع ۲ مبتلا کند.
    در این تحقیق پس از مطالعه بر روی مولفه‌‌هایی مانند وزن، جنس، سن، پیشینه خانوادگی درباره دیابت، مصرف سیگار و نوشیدنی‌های الکلی، فشار خون و میزان کلسترول، غذا خوردن با سرعت بالا تنها عاملی بود که خطر «آی جی تی» را به میزان بالایی افزایش داد.
    پژوهشگران توصیه می کنند زمان صرف وعده های غذایی دست کم به ۲۰ تا ۲۵ دقیقه افزایش یافته و هر لقمه ی غذا حدود ۳۰ بار جویده شود.

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.