مواد مغذی و فواید سلامتی میوه‌جات

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #93137
    hodai
    مشارکت کننده

    مواد مغذي موجود در میوه‌جات:

    استفاده از میوه‌جات بسيار مفيد بوده و کساني که در برنامه غذايي‌شان ضمن رعايت اصول يک برنامه‌غذايي سالم، ميوه و سبزي بيشتري ميخورند کمتر از ديگر افراد در معرض ابتلا به بيماريهاي مزمن مرتبط با تغذيه هستند.
    میوه‌جات حاوي مواد مغذي هستند که سلامت و کارکرد بهتر بدن را تضمين مي‌کنند.

    مواد مغذي

    اغلب میوه‌ها بطور طبیعی حاوی چربی، سدیم و کالری پایین بوده و در ترکیب‌شان کلسترول ندارند.
    میوه‌ها منبع بسیاری از مواد مغذی مانند پتاسیم، فیبر، ویتامین‌ث و فولات(فولیک‌اسید) هستند که نگرانی‌هایی در مورد دریافت ناکافی‌شان وجود دارد.
    برنامه‌غذایی حاوی مقادیر مناسب پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می‌کند. موز، انواع آلو و آب‌آلو، هلو و زردآلوی خشک‌شده، خربزه‌عسلی و طالبی و آب‌پرتقال منابع مناسب پتاسیم هستند.فیبر موجود در میوه‌جات -به عنوان قسمتی از یک‌برنامه غذایی سالم- موجب کاهش کلسترول و ریسک بیماری‌های قلبی می‌شود. فیبرها در بهبود کارکرد روده‌ها و جلوگیری از بروز یبوست اهمیت بسزایی دارند. همچنین استفاده از غذاهای حاوی فیبر موجب می‌شود با مصرف کالری کمتر احساس سیری به شما دست دهد. میوه‌ها حاوی‌فیبر هستند اما در آب‌میوه‌ها فیبر وجود ندارد یا مقدارش بسیار ناچیز است.
    فولیک اسید به ساخته‌شدن گلبول‌های قرمز کمک می‌کند. علاوه بر آن زنانی که باردار هستند لازم است برای پیشگیری از بروز نقایص لوله عصبی در جنین و کودک‌شان، علاوه بر استفاده از 400 میکروگرم فولیک‌اسید بصورت مکمل یا غذاهای غنی از اسید فولیک، استفاده از مقادیر کافی فولیک اسید را جزو اولویت‌های برنامه غذایی‌شان قرار دهند.
    ویتامین‌C به بهبود زخم‌ها و بریدگی‌ها کمک کرده و در حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها اهمیت بسزایی دارد. ویتامین‌C همچنین به جذب آهن کمک بسیاری می‌کند.

    فواید سلامتی

    برنامه غذایی حاوی مقادیر زیاد میوه‌جات و سبزیجات -در کنار برنامه غذایی سالم- به پیشگیری از سکته‌ها اعم از مغزی و قلبی جلوگیری می‌کند.
    استفاده از سبزیجات و میوه‌جات -به عنوان قسمتی از یک برنامه غذایی سالم- در کاهش ریسک ابتلا به برخی سرطان‌ها نقش دارد.
    غذاهای حاوی فیبر -مانند بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات- ریسک ابتلا به دیابت‌نوع‌2، چاقی و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.
    برنامه غذایی حاوی پتاسیم -به همراه پیروی از یک برنامه‌غذایی سالم- علاوه بر تنظیم فشار خون در پیشگیری از ایجاد سنگ‌های کلیوی و همچنین پیشگیری از تحلیل استخوانی موثر است.
    استفاده از غذاهای مانند میوه‌جات که در حجم مساوی نسبت به بقیه غذاها کالری کمتری دارند کمک می‌کند مجموع کالری دریافتی روزانه را کاهش دهیم.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.