مصرف انگور، کشمش، اسفناج و کلم به بازگشت حافظه از دست رفته کمک میکند.تحقیقات نشان داده نوزادان نارس که شیر مادر مصرف میکردند در سنین جوانی نسبت به همان نوزادان که شیرخشک مصرف میکردند از هوش بالاتری برخوردارند.
شیر مادر به دلیل داشتن امگا ۳ بالا موجب افزایش هوش نوزادان میشود. به مادران باردار و شیرده توصیه میشود غذاهای دریایی بیشتر مصرف کنند تا رشد مغزی فرزندان بیشتر شود.
برخی مواد غذایی دیگر مانند سیبزمینی، پرتقال، تربچه و گل کلم موجب افزایش حافظه میشود و مصرف مرتب انواع کلم از کاهش میزان استیل کولین در دستگاه عصبی مرکزی جلوگیری میکند.
گیاه جینکو گیاهی است که عصاره برگهایش در درمان نقص عملکرد عضوی مغز و همچنین افزایش تمرکز و حافظه به کار میرود. اشکال اصلی استفاده از این گیاه این است که با مصرف آن احتمال خونریزی افزایش مییابد و همچنین مصرف آن باید زیر نظر متخصص صورت گیرد.
مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مانند آلو، انگور، کشمکش، گوجه فرنگی، اسفناج به بازگشت حافظه از دست رفته کمک میکند.