-
نویسندهنوشتهها
-
۱۹ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۷:۵۹ #78958neda.mousaviمشارکت کننده
غذاهای شیرین
* قند و مواد غذایی حاوی قند مانند بیسکویت، کیک، شیرینی، شکلات و نوشابههای شیرین میتوانند موجب افزایش سریع قند خون و بروز بیشفعالی در بعضی از کودکان شوند.* شکر
یافتههای برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف شکر ممکن است سطح آدرنالین را در کودکان به میزان 10 برابر افزایش دهد.
بنابراین این نتایج بیانگر ارتباط مستقیم بین رفتارهای خشونت آمیز با دریافت شکر بالاست.مواد غذایی حاوی سالیسیلات
بادام، سیب، زردآلو، کشمش، هلو، آلو، آلو بخارا، پرتقال، توت، گوجه فرنگی و خیار حاوی سالیسیلات طبیعی هستند که مادهای شبیه به آسپیرین میباشد و لازم است از رژیمهای غذایی کودکان بیشفعال تا حد ممکن کاسته و گاهی اوقات حذف شود (این ماده به ویژه در بادام، سیب و زردآلو زیاد است).برخی افزودنیها
* تارترازین (Tartrazine):
رنگ غذایی نارنجی رنگی است که به صورت رنگ غذایی افزودنی مصرف میشود. تارترازین ممکن است در بیشفعالی موثر باشد، تارترازین بیش از همه در موارد زیر وجود دارد: غذاهای آماده بستهبندیشده، آدامس، شکلات، افشره لیمو، سسها و افزودنیهایی که بیشتر جهت تزئین روی دسرها مصرف میشوند.
میوههای کنسرو شده، کنسرو نخودفرنگی، بادام ساییده شده، نوشیدنیهای کربنات دار و کیکهایی که به صورت بستهبندیشده به فروش میرسند، حاوی تارترازین هستند.* اسید بنزوئیک:
اسید بنزوئیک نیز مادهای افزودنی است که ممکن است در ایجاد بیشفعالی موثر باشد. از این ماده به منظور محافظت و سالم نگه داشتن مواد غذایی آماده استفاده میشود و در بسیاری از غذاهای آماده مانند مرباها، سسها، دسرها، شربتهای طعمدهنده غذا، پوره میوهها، آبمیوهها و ماهیهای کنسروی خوابانده شده در سرکه، نمک و ترشیها یافت میشود.* نیترات و نیتریت:
سوسیس و کالباس اختلالات موجود در کودکان بیش فعال را تشدید میکند. مواد موجود در سوسیس و کالباس به ویژه مواد افزودنی که در آنها وجود دارد، باعث تشدید اختلالات در کودکان بیش فعال میشود. برای نگهداری طولانی مدت سوسیس و کالباس از نیتریت و نیترات استفاده میشود تا زود فاسد نشوند و این مواد در داخل معده تبدیل به مواد سرطان زا شده و ترکیب تیرامین را تشکیل میدهد.
دیگر مواد غذایی
نوشابههای گازدار، به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی فسفر، و قهوه، چای، کولا و سایر نوشیدنیها به علت داشتن کافئین، ممکن است علایم بیماری را تشدید کنند.سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.