کلم بروکلی و کلم برگ خام: این گیاهان غنی از فیبر و ماده مغذی است که برای بدن بسیار مفید است، اما نفخ آور است. خوشبختانه، با پختن آن یا قرار دادن آن در آب جوش برای چند دقیقه، ترکیب سولفور آن خنثی میشود.
ناگت های سرخ شده مرغ: مصرف غذاهای چرب و سرخ شدنی برای معده مضر است.
غذاهای تند: فلفل تند که طعم تندی به غذا میدهد باعث ناراحتی دیواره مری و در نتیجه سوزش سردل میشود.
کاکائو (شکلات): افراط در خوردن این ماده لذیذ باعث اختلال در سیستم گوارش میشود. مصرف زیاد کاکائو باعث رفلکس معده و شل شدن قسمت تحتانی عضله تنگ کننده مری میشود و در نتیجه اسید معده برگشت میکند. همچنین خوراکیهایی مانند بستنی، پوره سیب زمینی، پیاز خام و مرکبات جزو این گروه از مواد قرار میگیرد.
مصرف زیاد سبزیهای حاوی فیبر و عناصر غذایی طبیعی به میزان زیادی به هضم گوشت قرمز کمک میکند و تا حد فراوانی از زیانها و مشکلات ناشی از پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از این گوشتها میکاهد.
________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.