چنانچه فردی با مصرف شیر دچار مشکلات گوارشی مربوط به عدم تحمل لاکتوز میشود توصیه میشود اولا بجای شیر پاستوریزه از شیرهای استریل (مدتدار) که بدون باکتری هستند، استفاده نماید و یک لیوان شیر استریل را در طی چند ساعت مصرف کند و یا از شیرهای کم لاکتوز استریل استفاده نماید تا آنزیم لاکتاز به تدریج در بدن ساخته شود و یا از فراوردههای لبنی مثل ماست، پنیر، کفیر، دوغ، کشک بدون نمک و بستنی استفاده نماید.
در صورتی که فرد اصولا به مصرف هرگونه شیر و محصولات لبنی حساسیت دارد میتواند برای تامین بخشی از کلسیم مورد نیاز از شیر سویا که در واقع شیره سویا است و شیر نیست و موادی مثل سنجد، کنجد، سبزیجات، ماهی، نانهای سبوسدار، جوانه غلات و میوهها مصرف نماید و استفاده از نور آفتاب و تحرک و ورزش را فراموش نکند.