مواد غذایی برای مقابله با هلیکوباکترپیلوری(عفونت میکروبی معده)

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #89236
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    حتماً تا به حال نام هلیکوباکترپیلوری به گوشتان خورده است. همان باکتری معروفی که عامل اصلی اکثر زخم‌های معده و دیگر عفونت‌ها و بیماری‌های معده شناخته شده است.

    متأسفانه به نظر می‌رسد که حدود دوسوم مردم به این باکتری آلوده باشند. به خاطر اینکه این باکتری به‌سادگی و بدون بروز علائم خاصی قابل سرایت است. خبر خوب اینکه روش‌های متعدد و موثری برای مقابله با هلیکوباکتری و رفع مشکلاتی که به بار می‌آورد وجود دارد. اگر به این باکتری مبتلا هستید و از زخم معده رنج می‌برید می‌توانید با اعتماد به برخی مواد غذایی گام‌های موثری برای مقابله با این بیماری و بهبود سلامتی‌تان بردارید. لطفاً با ما همراه باشید تا شما را با این مواد غذایی مفید بیشتر آشنا کنیم.

    شاه پسند
    عصاره‌ی روغنی (افشره‌ی خوراکی) گیاه شاه‌پسند لیمویی
    شاه‌پسند لیمویی یکی از گیاهان مفید است که برای سلامتی دستگاه گوارش فوق‌العاده عمل می‌کند. شاه‌پسند مشکلاتی از قبیل نفخ و احساس سنگینی را برطرف کرده و به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند. این گیاه برای برطرف کردن حالت تهوع و یا استفراغ نیز مفید است. این گیاه همچنین بادشکن است. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که عصاره‌ی روغنی یا همان افشره‌ی خوراکی شاه‌پسند لیمویی به دفع هلیکوباکترپیلوری کمک می‌کند به خاطر اینکه این باکتری نمی‌تواند در برابر ترکیبات شاه‌پسند مقاومت کند.

    پروپولیس دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند.

    پروپولیس
    پروپولیس صمغی است که زنبورها از جوانه‌ها و سایر قسمت‌های گیاهان جمع‌آوری می‌کنند. این موم خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی دارد. پروپولیس یک آنتی‌بیوتیک طبیعی است که می‌تواند دستگاه ایمنی بدن را تقویت کرده و با بیماری عفونی مقابله می‌کند.

    این ماده‌ی صمغی همچنین به درمان مشکلاتی مانند گاستریت یا ورم معده کمک می‌کند. پروپولیس با نام موم یا صمغ زنبور عسل نیز شناخته می‌شود. زنبورهای عسل از این صمغ برای دور کردن کندوی خود از آلودگی و عفونت‌ها استفاده می‌کنند. پروپولیس به خاطر خواصی که دارد می‌تواند هلیکوباکتری را دفع کند.

    زنجبیل
    قرن‌هاست که زنجبیل به خاطر خواص بی‌شمار دارویی خود شناخته شده و استفاده می‌شود. این گیاه دارویی اثرات فوق‌العاده‌ای روی دستگاه گوارش دارد. متخصصان طب سنتی زنجبیل را برای مقابله با حالت اسیدیته‌ی معده، رفع حالت تهوع، دل‌درد و زخم معده و دیگر زخم‌های دستگاه گوارش توصیه می‌کنند. به عقیده‌ی محققان زنجبیل قدرت ضدباکتریایی قوی دارد و به این ترتیب می‌تواند باعث از بین بردن هلیکوباکتری شود.

    کلم بروکلی باعث نفخ می‌شود.

    کلم سفید
    کلم سفید حاوی ترکیبات موثری است که برای مقابله و دفع هلیکوباکترپیلوری مفید است. البته به شرطی که این سبزی را به صورت خام میل کنید. البته حتماً می‌دانید که کلم نیز مانند کلم بروکلی باعث نفخ می‌شود. اگر شما نیز با خوردن این سبزی دچار مشکل نفخ می‌شوید لازم است که مصرف آن را به‌تدریج و با حجم کم شروع کنید. داخل سالاد کاهو ،کلم خرد شده بریزید و با سس روغن زیتون و لیموترش میل کنید. همچنین می‌توانید آب کلم تازه را گرفته و در اندکی آب حل کنید و بنوشید.

    کلم بروکلی از ابتلا به سرطان معده پیشگیری می کند.

    کلم بروکلی
    کلم بروکلی منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این ماده‌ی غذایی برای مقابله با هلیکوباکترپیلوری نیز مفید است به خاطر اینکه حاوی میزان زیادی سولفورفان است که یکی از ترکیبات مغذی بسیار قوی است. نتایج سه پژوهش انجام شده نشان می‌دهد که این باکتری با مصرف منظم کلم بروکلی از بین می‌رود.

    این ترکیب که با هلیکوباکتری مقابله می‌کند در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده نیز نقش موثری دارد. مشکل برخی افراد که دچار مشکلات گوارشی هستند این است که با خوردن بروکلی دچار نفخ می‌شوند. در این صورت می‌توانید برای کاهش عوارض جانبی آن بروکلی را با زیره و زنجبیل پخته و میل کنید.

    زردچوبه برای تحریک شیره‌ی معده مفید است.

    زردچوبه
    این ادویه‌ی آسیایی سرشار از خواص درمانی فوق‌العاده بوده و باعث شگفتی محققان شده است. زردچوبه برای درمان سوءهاضمه، دردهای شکمی و همچنین حالت تهوع و باد معده موثر است. خواص زردچوبه برای تحریک شیره‌ی معده مفید است و با مقابله با هلیکوباکترپیلوری باعث محافظت از مخاط معده می‌شود. با این حال متخصصان معتقدند که نباید در مصرف این ادویه دچار افراط شد.

    عناصر دیگر برای مقابله با هلیکوباکتری
    برای مقابله با این باکتری بهترین راه افزایش مصرف مواد غذایی است که قدرت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارند. در بین این مواد غذایی می‌توان به سیر، پیاز، گیاه سرخارگل یا اکیناسه، زنجبیل، آویشن، رزماری، نعنا و عسل اشاره کرد.

    مواد غذایی حاوی پروبیوتیک‌ها که حاوی لاکتوباسیل و بیفیدوس هستند نیز برای مقابله با این باکتری مناسب هستند. البته این مواد غذایی نمی‌توانند به طور مستقیم باعث نابودی این باکتری شوند اما به تخریب آن کمک می‌کنند. این مواد غذایی همچنین برای مقابله با سردرد، حالت تهوع صبحگاهی و سوءهاضمه مفید هستند.

    برای مقابله با این باکتری بهترین راه افزایش مصرف مواد غذایی است که قدرت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارند. در بین این مواد غذایی می‌توان به سیر، پیاز، گیاه سرخارگل یا اکیناسه، زنجبیل، آویشن، رزماری، نعنا و عسل اشاره کرد

    افرادی که دچار این باکتری هستند اما هنوز زخم معده نگرفته‌اند نیز می‌توانند از آب لیموترش، آب آناناس و حتی سرکه سیب استفاده کنند. مبتلایان به هلیکوباکتری باید از مصرف قند، آردهای تصفیه شده و برنج پرهیز کنند و مصرف میوه و سبزیجات و آب را در الویت قرار دهند.

    توصیه می‌کنیم آب سیب‌زمینی خام، کرفس و هویج را با هم مخلوط کرده و قبل از هر وعده‌ی غذایی میل کنید. فراموش نکنید که هلیکوباکترپیلوری توانایی عجیبی برای مقاوم شدن در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها دارند. بنابراین بهتر است در کنار تمام داروهایی که توسط پزشکتان تجویز شده است این مواد غذایی را نیز مصرف کنید تا قوی‌تر در برابر این مشکل مقاومت کنید.

    منبع:tebyan.net

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.