-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ شهریور، ۱۳۹۳ در ۰۸:۳۶ #85456v.fatoorechiمشارکت کننده
عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات و آسم از علایم اصلی آلرژی یا حساسیت غذایی است.
آلرژی غذایی شرایطی است که فرد در آن نسبت به ترکیبات غذایی خاص مانند پروتئینها حساسیت پیدا میکند.
آلرژیهای غذایی، آنتی ژنها، پروتئینها یا مولکولهای بزرگ موجود در غذا هستند که سیستم ایمنی بدن نسبت به آنها واکنش نشان میدهد، در این شرایط واکنش سیستم ایمنی بطور خفیف یا شدید خواهد بود که ممکن است موجب حملههای آنافیلاکتیک در فرد شود.
حملههای آنافیلاکتیک گاهی به قدری شدید است که با انسداد راههای عبور هوای تنفسی فرد منجر به مرگ وی میشود.
آلرژی غذایی به دو نوع فوری و تاخیری تقسیم می شود . مواد غذایی مانند بادام زمینی، غذاهای دریایی، شیر و تخم مرغ از منابعی هستند که در کودکان موجب حساسیت بالا شده و حملههای آنافیلاکتیک در آنها ظاهر میشود.
عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات و آسم از مهمترین علایم آلرژی غذایی است. پروتئین تخم مرغ و ترکیب لیزوزیم است که برخی مواقع در تهیه پنیر نیز از آن استفاده میشود و شایعترین ماده غذایی آلرژیزا در افراد است.
با تشخیص صحیح و یافتن راههای کمکی و تصمیم جهت مهـــــــار و کنترل آن میتوان عوارض ناشی از آلرژیهای غذایی را به حداقل رساند.
روشهای پزشکی و تغذیهای دو روش مهم تشخیصهای آلرژی هستند، در آزمایش تشخیص پزشکی، پزشکان با دو آزمایش پوست که با خراشیدن آن و تماس عصارهای غذا و آزمایش رادیوآلرژو سوربنت یا ( RAST) با استفاده از نمونه خون حساسیتهای غذایی را تشخیص میدهند.
با حذف ماده غذایی آلرژی زا پس از تشخیص و ادامه یک رژیم غذایی کافی و متناسب با نیازها از میزان حساسیت غذایی افراد کاسته میشود.
خواندن برچسبهای غذایی در انتخاب منابع غذایی به دلیل اطلاع از میزان ترکیبات آلرژن مواد و مصرف غذای مناسب جهت تامین ایمنی لازم بدن بسیار مهم و پراهمیت است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.