من یک دیابتی هستم، کدامیک بهتر است: سبوس گندم ‌یا سبوس برنج؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #84468
    Shafiei
    مشارکت کننده

    از آنجایی که سبوس غلات گوناگون می‌تواند تأثیرات متفاوتی بر افراد دیابتی داشته باشد، پژوهشگران سال‌های اخیر در صدد یافتن تأثیرگذارترین نوع سبوس برای بیماران دیابتی بودند و از آنجایی که سبوس گندم و سبوس برنج در دسترس‌ترین سبوس‌های موجود برای اغلب افراد جامعه می‌باشد، تأثیرات هر یک از آن‌ها بر افراد دیابتی به صورت مجزا بررسی شد.

    چکیده نتایج تحقیقات پژوهشگران، بر میزان قندخون، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL (کلسترول بد) و HDL (کلسترول خوب) افراد مبتلا به دیابت نوع دو (غیر وابسته به انسولین) نتایج جالبی را نشان داد که می‌تواند راهگشای روشنی برای آن‌ها باشد.

    نتایج آزمون‌ها نشان داد مصرف سبوس گندم و سبوس برنج در افراد دیابتی می‌تواند بازتاب‌های کاملا متفاوتی داشته باشد،

    خلاصه نتایج به شرح زیر است:

    1. با مصرف سبوس برنج، علاوه بر اینکه در میزان قندخون ناشتا و میزان تری‌گلیسیرید کاهش چشمگیری به وجود می‌آید، سطح کلسترول خوب خون (HDL) نیز افزایش می‌یابد، البته در سطح کلسترول بد خون (LDL)، نیز کاهش اندکی دیده می‌شود، ولی این مقدار چندان قابل‌توجه نبود.

    2. با مصرف نان سبوس‌دار گندم در مقایسه با نان معمولی، قندخون ناشتا، قند خون پس از صرف صبحانه، کلسترول تام و LDL کاهش چشمگیری خواهد داشت، اما تأثیری در مقدار تری گلیسیرید و HDL با مصرف نان سبوس‌دار گندم در مقایسه با مصرف نان معمولی دیده نشد. مصرف سبوس برنج در مقایسه با سبوس گندم در کاهش تری‌گلیسیرید و افزودن HDL برای بیماران دیابتی موثرتر است.

    3. مقایسه‌ای در بین مصرف‌کنندگان سبوس برنج و سبوس گندم نشان داد، کاهش کلسترول در گروه مصرف‌کننده سبوس گندم حدود 5 برابر گروه مصرف‌کننده سبوس برنج بود همچنین میزان کاهش غلظت LDL در گروه دریافت‌کننده سبوس گندم حدود هفت برابر گروه دریافت‌کننده سبوس برنج بود. مصرف سبوس گندم در مقایسه با سبوس برنج، برای بیماران دیابتی، در کاهش دادن LDL و کلسترول تام، تأثیرگذارتر است.

    4. مصرف مداوم و همیشگی سبوس‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد. بطوری‌که مصرف سبوس برنج تا 40 گرم در روز، تأثیر چشمگیری بر روی چربی‌های خون ندارد، البته مصرف سبوس گندم به میزان 40 گرم در روز به طور قابل‌توجهی سبب کاهش کلسترول و LDL خصوصاً در زنان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی در این دسته از افراد می‌شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.