پژوهشگران آمریکایی همچنین میگویند کودکانی که از دسترسی به خوراکیهای مشخصی منع میشوند، از سنین آغازین زندگی به سمت چاقی میروند. به گمان دانشمندان، چندین برابر شدن ولع کودک به خوراکیهایی که از آنها منع شده، نقش مهمی در این زمینه دارد.
دانشمندان دانشگاه مینسوتا در آمریکا برای رسیدن به دادههای بالا رفتار غذایی ۲ هزار و ۲۰۰ کودک و نوجوان را با میانگین سنی ۱۴ سال همراه با برخورد والدین آنها بررسی کردند.
شمار کودکان و بزرگسالان چاق در بسیاری از کشورها به شدت در حال افزایش است. این افراد به طور افراطی غذاهای شیرین و چرب میخورند. متخصصان تغذیه تا حدودی هم سیاستهای صنایع غذایی را مسئول شیوع چاقی مفرط میدانند.
تغییر الگوی تغذیه، گسترش شهرنشینی و کمتحرکی از جمله عواملی هستند که در شیوع چاقی یا بروز بیماریهای جسمی و روحی فراوان نقش بسزایی دارند.
دانشمدان بارها در مورد تأثیرات منفی چاقی در کودکی و نوجوانی هشدار دادهاند. پیش از این نتیجه پژوهشهایی منتشر شدهاند که بر اساس آنها نارضایتی از اندام در دوران بلوغ، پیامدهای جبرانناپذیری در سنین بزرگسالی دارد.