امروزه در بیشتر کشورها مواد غذایی با انواع مواد مغذی به ویژه ويتامين D غنی ميشوند اما متاسفانه هنوز در کشور ما برنامه مدونی برای غنی سازی وجود ندارد. به همين دلیل در بسیاری موارد برای تامين مقادیر کافی ويتامين D غالباً ناگزیر از مکمل یاری (یعنی استفاده از اشکال دارویی) هستیم. در حال حاضر، مکملهای خوراکی ويتامين D در داروخانههای ایران نسبتاً کمياباند و عمدتاً در ترکیب با سایر مواد مغذی (مثلاً کلسیم یا به شکل مولتی ويتامين) موجودند. مشکل اینجا است که اولاً مقادیر ويتامين D موجود در این ترکیبات غالباً بسیار کمتر از مقدار مورد نیاز و حدود 200 تا 500 واحد است و ثانیاً فردی که به دریافت مکمل ويتامين D نیاز دارد ضرورتاً نیازمند دریافت کلسیم اضافی (یا دیگر مواد مغذی) نیست. از این رو مصرف خودسرانه مکمل، ممکن است عوارض جدی به دنبال داشته باشد. بنابراین بهتر است در مورد مصرف مکملها به ویژه ويتامين D با یک متخصص تغذیه مشاوره شود.
… ویزیت آخرین بیمار که تمام شد، بنا به عادت مالوف دستهایم را در دستشویی کوچک گوشه دفتر کارم ميشویم و همچنان در فکر علت احساس ضعف مختصری که صبح داشتم، هستم ولی عقلم به جایی قد نميدهد چون هیچیک از عللی را که ذکر کردم، در خود نميبینم … نگاهی به تصویر درون آینه مياندازم … شقیقههایم دیگر دارند حسابی به سفیدی ميزنند … نکند علت ضعفم … ؟؟؟! … بگذریم … دیگر وقت آن است که به آنانی که بیدریغ دوستشان دارم سری بزنم … از این اندیشه دنیایی نیرو ميگیرم …