-
نویسندهنوشتهها
-
۱۷ تیر، ۱۳۹۳ در ۰۷:۰۹ #84200v.fatoorechiمشارکت کننده
دانه گیاهان و گوشت بعضی میوهجات، دارای ذخایر چربی است که در صنعت به فراوانی از آنها استفاده میشود.
کره یکی از مهمترین چربیهای حیوانی است که به وسیله همزدن خامه یا شیر و شکسته شدن امولسیون و جداشدن چربی شیر به صورت توده، ایجاد میشود. کره حیوانی، از گروه چربیهای اشباع و حاوی کلسترول است؛ در حالی که کره گیاهی (مارگارین) با وجود اشباع بودن، فاقد کلسترول است.
میزان اسیدهای چرب ترانس در این نوع کره، به ترتیب ۵ درصد و یک درصد است، به طور کلی، کرههای گیاهی نرم که کمترین میزان اسیدهای چرب ترانس را دارا هستند، نسبت به کرههای حیوانی ارجحیت دارند.
به طور کلی ۲۰ تا ۳۰ درصد از انرژی مورد نیاز روزانه افراد سالم، باید از چربیها و روغنها تامین شود. رژیمهای غذایی کمچربی، قادر به تامین انرژی کافی نبوده و داشتن چنین رژیمهایی، سبب سوءتغذیه در بسیاری از نقاط دنیا میشود.
چربیها و روغنهای موجود در غذا در سلولهای چربی (آدیپوسیت) ذخیره شده و سبب میشود انسان برای هفتهها و گاهاً ماهها بدون غذا زنده بماند، برخی ذخایر چربی به عنوان چربیهای ساختمانی طبقهبندی میشوند که سبب نگهداری اندامها و اعصاب در محل خود شده و اندامها را از ضربه و شوک محافظت میکنند.
لایه چربی زیرپوستی که به عنوان عایق عمل کرده و گرمای بدن را حفظ و حرارت آن را تامین میکند دیگر کارکرد چربیها در بدن انسان است. چربی اطراف برخی اندامها مانند قلب و کلیه، آنها را در محل خود نگه داشته و در برابر آسیبهای مکانیکی وارد شده به هنگام تروما و جراحات، از آنها محافظت میکند.
چربی همچنین برای هضم، جذب و انتقال ویتامینهای محلول در چربی ویتامینهای (A، D، E، K) ضروری است همچنین چربی غذا سبب کاهش ترشحات معده، کاهش تخلیه معده و تحریک جریان صفرا و پانکراس و در نتیجه تسهیل فرآیند هضم میشود.
اسیدهای چرب ضروری در تامین سلامت پوست و بهبود رشد کودکان مؤثر و عامل رشد و ضد درماتیت هستند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.