-
نویسندهنوشتهها
-
۱۳ مهر، ۱۳۹۰ در ۰۷:۳۵ #71255araghiمشارکت کننده
با وجود کلیه مزایایی که این نوع رژیم دارد ولی خطر پیدایش کمبودهای تغذیهای در گیاهخواران، به خصوص گروههای آسیبپذیر مانند زنان باردار و شیرده، کودکان، نوجوانان و ورزشکاران وجود دارد. در دوران بارداری و شیردهی به دلیل تامین رشد جنین و تغییرات بدن مادر، نیاز به کالري، پروتیین، ویتامین و مواد معدنی افزایش مییابد ولی ویتامینهای B2،B6،B12، اسیدفولیک و عناصری مثل روی و آهن در منابع حیوانی بیشتر و قابل جذبتر هستند٬به طوریکه B12را فقط در منابع حیوانی می توان یافت. بنابراین مادران باردار و شیرده که از این رژیم استفاده میکنند باید به میزان بالاتری از مغزها، حبوبات، میوههای خشک و محصولات لبنی یا در صورت امتناع از شیر سویا استفاده کنند. درباره کودکان پیرو این رژیم نیز با وجود برنامهغذایی متنوع و کامل میتوان رشد مناسب آنها را تامین کرد ولی به دلیل وجود مقادیر زیاد مهارکنندههای جذب در منابع گیاهی مانند فیتات که در غلات و دانهها وجود دارد، اگزالات که در اسفناج، ریواس، شکلات و بادامزمینی وجود دارد، سیترات موجود در مرکبات و تانات موجود در چای، به کاهش جذب مواد مغذی منجر میشود. بنابراین درباره کودکان بهتر است علاوه بر تامین پروتیین کافی برای سلامت و رشد استخوانهایشان و رفع نیاز به چربی و کلسیم باید از شیر و لبنیات نیز استفاده کنند و علاوه بر آن از منابع روی که برای رشدشان مفید است، استفاده کنند. غلات سبوسدار، سبزیهای برگ سبز تیره و زرد تیره منبع خوب روی هستند. از دیگر معایب رژیم گیاهخواری، وجود مقادیر زیاد ویتامین C دراین رژیم است که مازاد ویتامین C به اسید اگزالیک تبدیل میشود و خطر ابتلا به سنگهای اگزالاته کلیوی را در این گروه افزایش میدهد. در پایان باید یادآور شویم که برای حفظ سلامت کامل و همه جانبه، داشتن یک رژیم متعادل، متناسب و متنوع کلید طلایی موفقیت است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.