این پژوهشگران در گروهی از زنان میانسال، به مقایسه ی اثر نوشیدن چای سیاه و چای مخلوط شده با 10 درصد شیر، بر انعطاف پذیری شریان بازویی كه با سونوگرافی اندازهگیری میشد، پرداختند.
نتیجه این بود كه اگرچه چای سیاه به طور قابل توجهی توانایی شریانها را برای شل و گشاد شدن افزایش می دهد، اما هنگامی كه شیر به چای اضافه میشود، این اثر بیولوژیك حذف میشود.
بنابراین استانگل میگوید: اگر میخواهید منافع سلامتبخش چای نصیبتان شود، آن را همراه با شیر ننوشید.
استانگل یادآور شد كه افزودن شیر به چای، نه تنها منافع چای برای عروق خونی را مهار میكند، اثرات آنتیاكسیدانی چای و شاید اثرات ضد سرطانی آن نیز از بین ببرد.
دكتر استانگل گفت گروه او در حال مقایسه ی اثرات چای سیاه و چای سبز بر كاركرد عروق خونی هستند.
او گفت: “این پرسش مطرح است كه آیا چای سبز كه دارای مقدار بیشتری كاتشین است، نسبت به چای سیاه اثر بهتری بر كاركرد سلولهای پوشش داخلی عروق- كه برای سلامت رگها بسیار مهم است- دارد یا نه؟”
كارشناسان دیگر هم با این نتیجهگیری موافق هستند. دكتر رابرت ووگل استاد دانشكده پزشكی دانشگاه مریلند در آمریكا میگوید: “به طور كلی بهتر است افراد هنگام نوشیدن چای، شیر به آن اضافه نكنند. چای نوشیدنی بسیار مفیدی برای قلب است، اما بدون شیر یا خامه”.
دكتر ووگل، در مقابل، اضافه كردن آب لیمو ترش را به چای، به دلیل اثرات مفید آن پیشنهاد میكند.