بررسیهای بسیاری نشان دادهاند که چای برای سلامتی قلب مفید است، اما پژوهش هاي جديد بیان گر آن است که اضافه کردن شیر به چای، این منافع را از بین میبرد.
بر اساس نتایج این بررسی جدید، علت این تفاوت وجود نوعی پروتئین به نام “کازئین” در شیر است که با چای وارد واکنش می شود و غلظت کاتشین- فلاوونوئید موجود در چای که مسئول اثرات محافظتی آن در مقابل بیماری قلبی است- را کاهش میدهد.
استنگال،سرپرست این تحقیق گفت:” تحقیقات بسیاری نشان دهنده اثر محافظتی چای در برابر بیماریهای قلبی بودهاند. اما اگر نتایج این تحقیقات را بررسی کنید، متوجه میشوید این اثرات مفید بیشتر در کشورهای آسیایی دیده میشود، نه در انگلستان.
بنابراین این پرسش مطرح میشود که “آیا علت این تفاوت، به دلیل اضافه کردن شیر به چای است که در انگلیس مرسوم است؟ “
این پژوهشگران در گروهی از زنان میانسال، به مقایسه ی اثر نوشیدن چای سیاه و چای مخلوط شده با 10 درصد شیر، بر انعطاف پذیری شریان بازویی که با سونوگرافی اندازهگیری میشد، پرداختند.
نتیجه این بود که اگرچه چای سیاه به طور قابل توجهی توانایی شریانها را برای شل و گشاد شدن افزایش می دهد، اما هنگامی که شیر به چای اضافه میشود، این اثر بیولوژیک حذف میشود.
بنابراین استانگل میگوید: اگر میخواهید منافع سلامتبخش چای نصیبتان شود، آن را همراه با شیر ننوشید.
استانگل یادآور شد که افزودن شیر به چای، نه تنها منافع چای برای عروق خونی را مهار میکند، اثرات آنتیاکسیدانی چای و شاید اثرات ضد سرطانی آن نیز از بین ببرد.