-
نویسندهنوشتهها
-
۱۲ آبان، ۱۳۹۲ در ۱۰:۳۴ #80057Shafieiمشارکت کننده
فرایند دودی کردن باعث جلوگیری از رشد باکتریها و کند شدن روند تجزیه چربیها در محصول میشود، ولی از طرف دیگر، تاکنون بیش از صدها ترکیب سمی در دود شناسایی شده است که برای سلامتی انسان مضر میباشند و در برخی موارد سرطانزایی آنها نیز به اثبات رسیده است.
برخی از مواد موجود در دود، مشابه ترکیبات سمی موجود در دود سیگار هستند. این ترکیبات میتوانند با تحریک دستگاه گوارش، بر سلامت انسان اثر جدی بگذارند و احتمال بروز برخی از انواع سرطانها از قبیل سرطان معده و روده بزرگ را افزایش دهند. جالب است بدانید خطر استفاده 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا 4 روز تنفس هوای آلوده شهری است.دودی کردن در شرایط کنترل نشده، باعث ایجاد ترکیبات هیدروکربنی حلقوی نظیر «آنتراسن» میشود که این ترکیبات سمی و سرطانزا هستند و به محصول دودی شده راه مییابند. این مشکل در محصولاتی که به صورت سنتی و خارج از نظارت بهداشتی تولید میشوند به وفور مشاهده میشود.
علاوه بر این، مونواکسیدکربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین خون موجود در محصول ترکیب میشود و رنگ خاص محصولات دودی را ایجاد میکند. مونواکسیدکربن باعث کاهش میزان میکروبهای هوازی در محصول نهایی میشود و اکسیداسیون چربیها را کندتر میکند. از طرف دیگر، مونواکسیدکربن با تحریک میکروبهای سازنده هیستامین، مقدار هیستامین را در محصول بالا میبرد و میتواند باعث بروز واکنشهای حساسیتی یا آلرژیک در مصرفکننده شود.
فرآیند دودی کردن باعث ایجاد ترکیبات پراکسیدی در سطح مواد گوشتی میشود که این ترکیبات نیز به نوبه خود بر خطر سرطانزایی محصول میافزایند. همچنین دودی کردن گوشت و ماهی، امکان فعالیت باکتری «لیستریا مونوسیتوژنز» را در محصول افزایش میدهد. این باکتری یکی از عوامل ایجاد مسمومیتهای غذایی است که میتواند علائم شدیدی در نوزادان، سالمندان و دیگر افراد آسیبپذیر ایجاد کند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.