مصرف گوشت های فراوری شده خطر سکته مغزی را افزایش می دهند

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71520
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    During a mean follow-up of 10.1 y, 2409 incident cases of stroke (1849 cerebral infarctions, 350 hemorrhagic strokes, and 210 unspecified strokes) were identified from the Swedish Hospital Discharge Registry. Consumption of processed meat, but not of fresh red meat, was positively associated with risk of stroke. The multivariable relative risks (RRs) of total stroke for the highest compared with the lowest quintiles of consumption were 1.23 (95% CI: 1.07, 1.40; P for trend = 0.004) for processed meat and 1.07 (95% CI: 0.93, 1.24; P for trend = 0.77) for fresh red meat. Processed meat consumption was also positively associated with risk of cerebral infarction in a comparison of the highest with the lowest quintile (RR: 1.18; 95% CI: 1.01, 1.38; P for trend = 0.03).
    Conclusions: The findings from this prospective cohort of men indicate that processed meat consumption is positively associated with risk of stroke. The Cohort of Swedish Men is registered at clinicaltrials.gov as NCT01127711.

    طبق آخرین مطالعات انجام شده در انستیتوی ملی سلامت در سوئد، 40291 مرد 79-45 ساله که زمینه قبلی از بیماری های قلبی و سرطان نداشتند، مورد مطالعه قرار گرفته و مصرف گوشت آنها از سال 1997 مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج حاصله نشان داد که مصرف گوشت پروسه شده (فراوری شده)به طور قابل توجهی با بالارفتن ریسک سکته مغزی در ارتباط است.

    doi: 10.3945/ajcn.111.015115 Am J Clin Nutr July 2011
    زهره عظیمی – کارشناس تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.