*مصرف مواد غذایی آلوده به برخی قارچها (کپکها) باعث واردشدن سم خطرناکی به نام آفلاتوکسین به بدن میشود که این سم احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهد.
*مصرف نوعی غذای چینی (تهیه شده از ماهی شور) خطر سرطان حلق را بهویژه در کسانی که از کودکی این غذا را مصرف کردهاند افزایش میدهد.
*مصرف غذاهای حاوی مواد نگهدارنده، گوشت قرمز و نمک فراوان احتمال ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.
*استفاده از غذاها و نوشیدنیهای خیلی داغ نیز احتمال خطر سرطانهای حفره دهان، مری و حلق را بالا میبرد.
*مصرف بالای سبزی و میوه و کاهش مصرف گوشت قرمز، بیش از کاهش مصرف چربی، خطر سرطانهای سینه، روده و پروستات را کاهش میدهد.
*بین مصرف کربوهیدراتها (قندها) تصفیهشده با سرطان روده هم ارتباط دیده شده است.