هرچند چای سبز دارای خواص مفیدی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است اما تحقیقات یک گروه از پژوهشگران انگلیسی و اسپانیایی نشان میدهد که وجود عوامل ضد سرطان در این چای میتواند برای جنین خطر آفرین باشد.
محققین در بررسیهای خود بر روی خواص چای سبر به این نتیجه رسیدهاند که در میان کسانی که این نوع چای را به صورت مرتب مصرف می کنند شمار موارد ابتلا به سرطانهای معده و مری بسیار نادر است،اما جنین خانمهای حاملهای که از این نوع چای مصرف میکنند در معرض خطر ابتلا به بیماری مهره ترک یا نخاع دو شاخه یا ستون فقرات شکافدار قرار دارد.
بررسیهای این محققان نشان میدهد ماده ضد سرطان موجود در چای سبز که با علامت اختصاری “ئی جی جی جی” نموده میشود (مختصر شده اپیگالوکاتچین گالیت ” Epigallocatechin Gallateجلوی عملکرد آنزیم موسوم به دی هایدروفولیت ردیوکاتاز Dehydrofolate reductaseرا که برای رشد تومورهای سرطانی ضروری است، سد میکند و به این ترتیب از بروز سرطان جلوگیری به عمل میآورد.
این مکانیزم مشابه عملکرد داروی ضد سرطان متوترکسیت methotrexateاست با این تفاوت که میزان عوارض جانبی چای سبز به مراتب کمتر از داروی ضد سرطان است، اما سد شدن عمل آنزیم که هم به وسیله دارو و هم به وسیله چای سبز حاصل میشود، موجب پائین آمدن تراز اسید فولیک در بدن میشود و این اسید برای خانمهای حامله و سلامت جنینی که در بدن دارند بسیار ضروری است.