یک بررسی جدید نشان می دهد کودکانی که از رژیمهای غذایی مملو از غذاهای کارخانهای و فرآوریشده را مصرف میکنند، ممکن است در ادامه زندگی اندکی ضریب هوشیشان کاهش یابد.
از والدین این کودکان خواسته شده بود که پرسشنامهای را پر کنند، بر اساس بررسی پاسخها به این پرسشنامهها، سه الگوی رژیم غذایی به دست آمد: کودکانی که مقدار زیادی چربی و قند فرآوریشده مصرف میکردند؛ کودکانی که رژیم غذایی حاوی گوشت و سبزیجات بسیار را مصرف میکردند؛ و نهایتا رژیم غذایی که شامل مقدار زیادی سالاد، میوه و سبزی، پاستا و برنج بود.
هنگامی که کودکان به هشت سال و نیمی میرسیدند، ضریب هوشی آنها با استفاده از یک ابزار استاندارد به نام مقیاس هوش وکسلر اندازه گیری میشد.
تفاوت قابلتوجهی از لحاظ ضریبهوشی میان گروه کودکانی که غذاهای “فرآوریشده” مصرف میکردند در مقابل گروه کودکانی که رژیم غذایی “معطوف به سلامتی” داشتند، وجود داشت.
محققین در پاسخ به این سوال که چرا هلههولهها (junk food) چنین اثری دارد، گفت رژیم غذایی که عمدتا فرآوریشده و کارخانهای باشد ممکن است فاقد ویتامینها و عناصری باشد که برای رشد و نمو مغز در مرحله مهم ابتدای کودکی لازم است.
journal of Epidemiology and Community Health