پزشكان همواره هشدار می دهند با مصرف زیاد نمك در رژیم غذایی روزانه انسان مستعد ابتلا به شمار زیادی از مشكلات پزشكی و امراض مختلف نظیر بیماری های قلبی و یا سنگ كلیه می شود.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، در یك مطالعه جدید كارشناسان بهداشتی دانشگاه آلبرتا با تاكید براینكه مصرف زیاد نمك از عوامل موثر در بروز پوكی استخوان است راز این ارتباط را پیدا كرده اند. این كارشناسان به تازگی دریافته اند كه ظاهرا كلسیم و سدیم هر دو توسط یك مولكول مشترك در بدن تنظیم می شوند.
به نوشته روزنامه بمبئی میرور، وقتی مقدار سدیم (نمك ) در خون زیاد شود بدن از طریق ادرار به طور خودكار سدیم زیادی را دفع می كند اما در این فرآیند طبیعی كلسیم نیز همراه سدیم از بدن خارج می شود. به این ترتیب كلسیم ذخیره شده در بدن به میزان زیادی تخلیه می شود و از دست می رود.
افزایش كلسیم در ادرار عامل تشكیل سنگ كلیه است و از سوی دیگر به پوكی و ضعف استخوانها منجر شده و در نتیجه خطر ابتلا به پوكی استخوان را تشدید می كند.