رژیم غذایی سالم طبیعی و غذاهای کامل و غنی از ویتامین و مواد معدنی، بهترین منبع برای دریافت ویتامین و مواد معدنی به شمار می آیند. اما متاسفانه امروزه رژیم غذایی بسیاری از افراد به سمت غذاهای کم ارزش سوق یافته است، و مقدار مصرف سبزیجات و میوه های تازه کاهش یافته اند. ولی کمبود ویتامین و مواد معدنی در طی سالها موجب پیری جسم و مستعد شدن در برابر بیماریها از جمله حملات قلبی و دیابت و زوال مغری و سرطان می گردد.
در همین راستا یک مطالعه اخیر که در ژورنال AJCN به چاپ رسیده است که شواهدی را ارائه می دهد مبنی بر اینکه مصرف مولتی ویتامین می تواند تاثر مهمی را بر کاهش خطر بیماری قلبی داشته باشد. در این بررسی مشاهده شد زنانی که مولتی ویتامین را در طی 5 سال مصرف نموده بودند؛ به میزان 41% در خطر کمتری در مقابل حملات قلبی در مقایسه با زنانی بودند که مولتی ویتامین را مصرف نمی نمودند.
البته مطمئنا این مطالعه نمی گوید که مصرف مولتی ویتامین بهتر و جایگزین میوه و سبزی و دیگر اقلام غذایی تازه است. بلکه این مطالعه نشانگر اهمیت تغذیه سالم و مکفی است. لذا توصیه این است که افراد سعی کنند که ویتامینها و مواد معدنی مکفی را از منابع غذایی طبیعی دریافت کنند. و افرادی که به هر دلیل (اعم از: بیماری، کهولت سن، مشکلات گوارشی، دغدغه های زندگی و غیره) قادر به دریافت مقادیر مکفی از مواد مغذی از طریق مصرف مواد غذایی تازه نیستند، می توانند طبق تجویز پزشک با مصرف مکمل مولتی ویتامین، از دریافت حداقل مقدار ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز خود اطمینان یابند.
منابع:
https://www.naturalnews.com/032085_multivitamins_heart_attack_risk.html
https://academic.oup.com/ajcn.