مصرف ماهیهای سرشار از امگا 3 مثل ماهی آزاد و قزلآلا، میوهها و سبزیهای رنگارنگ از راههای مهم پیشگیری از ابتلا به بیماریهای روماتولوژی است.
بیماریهای روماتولوژی با مفاصل و عناصر آن ارتباط دارد که معمولاً علت مشخصی برای ابتلا به آنها وجود ندارد و در آنها سیستم ایمنی بدن به برخی از بافتهای خود حمله میکند.
برخی از عوامل محیطی در ابتلا به این بیماریها مؤثرند که از مهمترین آنها، عوامل محیطی و تغذیه است.در زمانهای گذشته رژیمهای غذایی، بسیار مناسبتر بوده است ،در گذشته برخی مواد غذایی مانند ماهی که امروز کمتر به آن بها داده میشود در سفره غذایی وجود داشت اما امروز کم مصرف کردن ماهی برخی بیماریهای روماتیسمی را افزایش داده است.
از عوامل دیگر ابتلا به بیماریهای روماتولوژی کمبود ویتامین D است که کمبود این ویتامین با صنعتیشدن و چندشغله شدن مردم روز به روز بیشتر شده و در ابتلا به انواع سرطانها، ام اس، دیابت، آرتروز و آرتریدروماتوئید تأثیر دارد.
برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای روماتولوژی توصیه میشود در رژیم غذایی از رنگهای مختلف سبزیجات و میوهجات استفاده شود همچنین در صورت امکان حداقل سه بار در هفته ماهی بهخصوص قزلآلا و آزاد که سرشار امگا 3 هستند قرار گیرد.
داشتن وزن مناسب خطر ابتلا به آرتروز را نیز کاهش میدهد که البته به دلیل کاهش چربی، خطر ابتلا به بیماریهای دیگر را نیز کم میکند.