جهان مدرن به طور افراطی پروتئین مصرف می کند. گویی این مردم در مورد مصرف زیاد پروتئین شستشوی مغزی شده اند. پروتئین اضافی حتی از سفیده تخم مرغ یا محصولات گوشتی به جز گوشت های قرمز، یا حتی شیر کم چربی می تواند خطر افزایش هورمونی به نام آی جی اف ۱ یا فاکتور رشد مشابه انسولین ۱ را افزایش دهند که افزایش این هورمون به ایجاد و گسترش سرطان پروستات و سینه می انجامد.
برخی اشتباهاً بر این باورند که خوردن ماهی ایمن است. اما تحقیقی جدید به نام “تحقیقی در مورد احتمال ارتباط رژیم غذایی و سرطان پروستات در مردان ژاپنی” نشان داده که مصرف ماهی با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. این تحقیق که در آن ۱۸۱۱۵ مرد ژاپنی شرکت داشتند، نشان داد که مردانی که ۴ بار یا بیشتر در هفته محصولات ماهی مصرف می کنند، % ۵۴ بیشتر از کسانی که در خلال زمان معین، مقدار کمتری مصرف داشتند، در معرض ابتلا به این بیماری می باشند. علاوه بر شواهدی که نشان می دهد رژیم گیاهی می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. تحقیقات نیز نشان می دهد که می تواند از وقوع این بیماری نیز جلوگیری کند.
بر اساس تحقیقات جدید از مرکز تحقیقات سرطانی فرد هاچینسون در آمریکا مردانی که در روز سه وعده یا بیشتر، غذای گیاهی می خورند، % ۴۸ کمتر از مردانی که مقدار کمتری سبزیجات مصرف می کنند، در معرض مبتلا شدن هستند.